Meciul s-a disputat miercuri, în Sala LPS din Copou şi a contat pentru etapa a V-a a seriei I din play-off, penultima înaintea partidelor din semifinale.
Informatica, lider al seriei, a punctat prin Stefan Rakić 3, Valentin Ilaş 2, Miloš Simić şi Felipe Oliveira, în timp ce golul Iaşiului a fost marcat de Liviu Ruxandari.

Pentru echipa ieşeană, meciul cu Informatica a fost ultimul din acest sezon, unul remarcabil, încununat cu o calificare în Final Four-ul Cupei României şi cu accederea în play-off-ul Ligii I. La finalul partidei, directorul sportiv al echipei ieşene, Ştefan Tudorache, şi-a felicitat jucătorii pentru modul onorabil, în ciuda faptului că nu şi-au mai primit salariile de şapte luni. “Într-un sezon în care jucătorii nu sunt plătiţi de şapte luni, avem nişte oameni de mare caracter! Ei sunt jucătorii noştri, care au hotărât să evolueze până la finalul campionatului, chiar şi în această situaţie. Mai ales că avem în lot doi spanioli, pe Toni şi Joel, pe care de fapt noi îi considerăm ieşeni de-ai noştri şi nicidecum stranieri! Într-un astfel cumplit din punct de vedere financiar, am reuşit cele mai mari performanţe din istoria echipei, locul 6 în campionat şi calificarea în turneul final de patru, FINAL FOUR, al Cupei României. Îi felicit pe jucători pentru caracterul de care au dat dovadă”, a spus Tudorache.

După etapa a V-a, clasamentul în seria I a play-off-ului arată astfel: 1. Informatica Timişoara 10p (3 jocuri), 2. Autobergamo Deva 9p (3j), 3. CSM Poli Iaşi 0p (4j).

În ultimul meci al seriei, într-o adevărată finală, Informatica Timişoara va întâlni Autobergamo Deva, pe 8 mai.