Cupa României la futsal și-a definitivat ieri “careul de ași”, după disputarea ultimelor două partide din sferturile de finală ale competiției. Astfel, în “Final Four”-ul Cupei s-au calificat echipele creditate cu prima șansă încă de la tragerea la sorți: Autobergamo Deva, CSMS Iași, United Galați și City’Us Tg. Mureș.

Pentru revelațiile actualei ediții, Colțea 1920 Brașov și Imperial Wet Miercurea Ciuc, formații din liga secundă care au impresionat cu evoluțiile lor, faza “sferturilor” a însemnat capăt de drum.Ieri, la Chiajna, United Galați s-a impus în fața Concordiei cu scorul de 8-3, în fața unei echipe care a aliniat în garnitura de start mai multe noutăți.

A fost greu. Nu mai avem brazilienii, au plecat, și am evoluat cu mai mulți jucători de la fotbalul mare, cu care nu am apucat nici măcar să ne antrenăm. Prima repriză a fost echilibrată, cât timp băieții au rezistat fizic, apoi s-a făcut diferența. Cu brazilienii în formație, nu am fi avut rival în campionat și nici în Cupă”, ne-a declarat Jean Cosac, antrenorul Concordiei Chiajna.La Miercurea Ciuc, a fost o adevărată sărbătoare fotbalistică ieri. Divizionara secundă Imperial Wet a primit vizita campioanei City’Us Târgu Mureș. Încurajați de 600 de spectatori, ciucanii au început partida bine, cu ambiție, arătând că sunt capabili să producă surpriza. Totuși, în cele din urmă, campionii s-au impus.Ceea ce mă bucură cel mai mult e faptul că, de când am preluat echipa, băieții evoluează meci de meci la capacitate maximă. Așa a fost și la Miercurea Ciuc. Chiar dacă am întâlnit o echipă din eșalonul secund, am tratat cu seriozitate meciul. Gazdele au jucat cu o dăruire admirabilă, iar atmosfera a fost una foarte frumoasă. E important că ne-am calificat în Final Four. Ne dorim în acest an și titlul de campioană și Cupa României. Ne obligă tradiția”, a spus Cosmin Gherman, antrenor-jucător al campioanei City’Us Tg. Mureș. Final Four-ul Cupei României la futsal va avea loc în a doua jumătate a lunii mai sau la începutul lunii iunie. Gazda turneului nu a fost încă stabilită, însă CSMS Iași a anunțat deja, imediat după calificare, că își dorește să găzduiască Final Four-ul Cupei României.Autobergamo Deva este deținătoarea trofeului, iar City’Us finalista de anul trecut.Sferturi de finală, rezultate:

Autobergamo Deva – Dunărea Călărași 6-3

Colțea 1920 Brașov – CSMS Iași 1-9

Concordia Chiajna – United Galați 3-8

Imperial Wet M. Ciuc – City’Us Tg. Mureș 2-7

ADI DOBRE