Liga I la futsal programează astăzi, sâmbătă, 9 octombrie, primul meci al etapei a V-a. În uvertura rundei se întâlnesc liderul Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, singura echipă cu maximum de puncte, și CFF Clujana cluj, ultima clasată, fără niciun punct în acest debut de sezon.

Harghitenii lui Zoltan Jakab pornesc favoriți în fața clujenilor și au toate șansele să bifeze al patrulea succes din tot atâtea partide.

Ultima confruntare dintre cele două formații la Odorheiu Secuiesc a avut loc în urmă cu un an, pe 25 octombrie 2020, și s-a încheiat cu victoria gazdelor. După o primă repriză excelentă, încheiată cu un avantaj clar, 5-0, jucătorii de la FK Odorheiu Secuiesc au redus turația motoarelor, permițându-le clujenilor să marcheze tot de cinci ori! Scor final, însă, 7-5 pentru FK Odorheiu Secuiesc. Returul de la Cluj, din 8 ianuarie 2021, a reprezentat un galop de sănătate pentru harghiteni, 9-3.

Etapa va continua duminică, atunci când este programată confruntarea dintre Luceafărul Buzău și Autobergamo Deva. Echipa lui Iulian Trăznea și Radu Burciu, Luceafărul Buzău, vine după primul succes în acest sezon, 9-3 la Cluj, și este hotărâtă se îi țină piept trupei lui Victor Acosta Garcia. Sezonul trecut, Autobergamo Deva se impunea în deplasare în fața noii promovatei Luceafărul Buzău cu scorul de 10-2. Meciul s-a disputat exact în urmă cu un an, pe 10 octombrie. La retur, în 10 noimbrie, la Deva, Autobergamo se impunea cu același scor, 10-2. Etapa a V-a a Ligii I se va încheia marți, la Timișoara, cu meciul dintre nou-promovata CFR 1933 Timișoara și CS United Galați, reprezentanta Ligii I în UEFA Futsal Champions League.

Etapa a V-a:

Sâmbătă, 9 octombrie, ora 18:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CFF Clujana Cluj

Duminică, 10 octombrie, ora 11:00
Luceafărul Buzău – Autobergamo Deva

Marți, 12 octombrie, ora 18:00
CFR 1933 Timișoara – CS United Galați

  • echipa Sportul Ciorăști stă în această etapă

Clasament: 1. Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 9p; 2. United 7p; 3. Autobergamo 7p; 4. CFR 6p; 5. Luceafărul 3p; 6. Sportul 0p; 7. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre