Echipa națională de seniori a României se va întâlni în această săptămână cu reprezentativa similară a Turciei în două teste de pregătire. Partidele se vor disputa miercuri (ora 14:00) și joi (ora 14:00), la Kocaeli, în sala ”Gazanfer Bilge Spor Salonu”.

Robert Lupu, selecționerul tricolorilor, se va baza în această ”dublă” pe următorul lot:

Portari: Vlad IANCU (Autobergamo Deva), Andrei GRIGORAȘ (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Adrian PÂNZARU (Autobergamo Deva), Cristian MATEI (Autobergamo Deva), Paulo FERREIRA (Autobergamo Deva), Laszlo SZOCS (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Dumitru Mimi STOICA (City’us Târgu Mureș), Bogdan COVACI (City’us Târgu Mureș), Liviu RUXANDARI (CSM Politehnica Iași), Narcis CATARAMĂ (CSM Politehnica Iași), Radu PISICĂ (CSM Politehnica Iași), Florin MATEI (Informatica Timișoara), Ionuț MOVILEANU (Dunărea Călărași), Andrei DAN (Vicenza C5 – Italia).

Nouă succese ale tricolorilor în zece dueluri

Până acum, România și Turcia s-au duelat de zece ori, doar în meciuri amicale, iar bilanțul tricolorilor cuprinde nouă victorii, o înfrângere și un golaveraj de 49-20. Cele mai recente confruntări au avut loc în februarie 2015, pe terenul turcilor: oaspeții s-au impus de fiecare dată, cu 3-0 (au marcat Dumitru Mimi Stoica, Alpar Csoma și Emil Răducu) și cu 6-3 (pentru învingători, au înscris Laszlo Szocs, de două ori, Cristian Matei, Robert Lupu, Dumitru Mimi Stoica și Ionuț Movileanu).

4 meciuri s-au disputat pe terenul turcilor. Românii au câștigat de fiecare dată: 5-1 și 4-2, în 2007, apoi 3-0 și 6-3, în 2015

Spre deosebire de România, pentru care ”dubla” de la Kocaeli va aduce primele meciuri internaționale din sezonul 2016-2017, Turcia a debutat deja în actuala stagiune. Între 29 august și 3 septembrie, adversarii pe care tricolorii îi vor avea în această lună au evoluat alături de alte două reprezentative într-un turneu amical găzduit de Croația: turcii au pierdut de două ori atât cu Finlanda (1-2 și 0-2), cât și cu Kosovo (0-7 și 0-3) și au terminat pe ultimul loc.