Echipa națională de futsal a României a întâlnit în această seară selecționata Georgiei, într-un meci-test ce s-a disputatva la Ivano-Frankivsk, în Ucraina, acolo unde tricolorii se află de două zile.

Partida România – Georgia a fost repetiția generală pentru naționala lui Robert Lupu înaintea startului preliminariilor pentru Cupa Mondială din Lituania de anul viitor.

Una de succes întrucât tricolorii s-au impus cu 6-3, 3-1 la pauză. Golurile au fost marcate de Matei (3), Pânzaru (2) și Covaci.

Adversara României e și ea angrenată în calificările pentru FIFA World Cup. Georgia s-a calificat în Main Round după ce a câștigat Grupa D preliminară, o grupă găzduită de Georgia și din care au mai făcut parte Germania, Israel și Danemarca. Trupa pregătită de Avtandil Asatiani a trecut pe rând de Germania, scor 5-1, Israel, scor 7-0, și Danemarca, scor 6-2. Georgia are câțiva jucători de mare valoare, precum Saiotti Junior, Thales sau Vakhtang Kekelia.

În Main Round-ul calificărilor la Cupa Mondială, Georgia face parte din Grupa 1, alături de Spania, Finlanda și Polonia, ultima urmând să găzduiască toate meciurile.

România va fi gazda Grupei 5, de la Piatra Neamț, acolo unde, în perioada 23-26 octombrie, vor mai fi prezente alte trei echipe, Kazakhstan, Albania și Olanda.

Pentru Georgia, meciul cu România va fi primul la Ivano-Frankivsk, mâine, marți, 24 septembrie, trupa lui Avtandil Asatiani urmând să dea piept cu Ucraina.

33 de secunde de vis!

Tricolorii abordează confruntarea de azi cu un moral excelent după succesul de răsunet de ieri cu Ucraina, scor 5-2! A fost o victorie dramatică, în condițiile în care România era condusă cu 2-1 cu două minute și șapte secunde înainte de final! Ique Ribeiro, după o acțiune individuală a lui Savio, marcase singurul al tricolorilor.

Ceea ce a urmat însă în ultimele două minute și șapte secunde ale meciului a fost aproape incredibil. Robert Lupu a cerut time-out și l-a scos din poartă pe Petrișor Toniță, România forțând un „5 contra 4” cu Mimi Stoica pe post de fly-goalkeeper.

Egalarea a venit imediat după un șut în forță al lui László Szőcs, mingea lovind un jucător advers și intrând în poartă. A venit rândul Ucrainei să joace „5 contra 4”, dar tricolorii au gestionat perfect situația înscriind de două ori în doar câteva secunde prin Bogdan Covaci și prin Savio. Ucraina – România 2-4, cu trei goluri marcate de oamenii lui Robert Lupu în doar 33 de secunde! Savio, cel mai bun om al meciului, a mai lovit o dată, cu 36 de secunde înainte de final, după o fază creată de Felipe Oliveira.

„A fost un meci incredibil prin finalul său. Chiar dacă uneori jocul echipei nu m-a mulțumit pe deplin, trebuie să subliniez însă atitudinea băieților din ultimele două minute și șapte secunde, când au dat dovadă de maturitate, de stăpânire de sine. Am învins un adversar, așa cum am spus și înaintea jocului, foarte tare, o echipă  de top din futsalul mondial, locul 8 în ierarhia FIFA, o națională care a participat la cinci ediții de Cupă Mondială și la nouă ediții ale Campionatului European. Urmează meciul cu Georgia, ultimul înaintea calificărilor de la Piatra Neamț, unul poate și mai important decât cel contra Ucrainei, fie și doar prin prisma faptului că e ultimul”, a spus selecționerul Robert Lupu.

Iată lotul României prezent la Ivano-Frankivsk:

Petrișor Toniță (FC Dunărea Călărași), Andrei Grigoraș (CS United Galați), Vlad Iancu (Autobergamo Deva) – portari; Cristian Matei, László Szőcs, Bogdan Covaci, Savio Valadares, Adrian Pânzaru (toți Imperial WET Miercurea Ciuc), Mimi Stoica, Andrei Crăciun (ambii CS United Galați), Felipe Oliveira (Feldi Eboli / Italia), Szabolcs Mánya (FK Odorheiu Secuiesc), Sergiu Gavrilă (Autobergamo Deva), Ionuț Movileanu (FC Dunărea Călărași), Ique Ribeiro (Cartagena / Spania).