Naționala României va găzdui la Călărași meciurile Grupei 4 preliminare, a cărei câștigătoare va merge direct la turneul final.
Din Grupa 4, care va debuta sâmbătă, 8 aprilie, mai fac parte, alături de prima noastră reprezentativă, formațiile Portugaliei, marea favorită, Finlanda și Letonia.

Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei naționale, a stabilit lotul cu care va încerca să ajungă anul viitor în Slovenia.

Iată lotul lui Lupu:

Emil Răducu (Luxol / Malta), Paulo Ferreira, Cristian Matei, Florin Matei, Adrian Pânzaru, Vlad Iancu, Petrișor Tonița (toți de la Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș, Laszlo Szocs (ambii de la FK Odorheiu Secuiesc), Manuel Moldoveanu (CS United Galați), Ionuț Movileanu (Dunărea Călărași), Bogdan Covaci, Mimi Stoica, Alpar Csoma (toți trei de la City’US Târgu Mureș), Robert Lupu (Informatica Timișoara).

„E cam tot ce avem mai bun în țară în acest moment. Sunt și alți jucători în vederile noastre, dar am încercat să fac acest lot și în funcție de performanțe. Am apelat la jucători precum Mimi Stoica și Alpar Csoma, care de două luni se antrenează pe cont propriu, pentru experiența pe care o au”, a declarat, pentru www.frf.ro, Robert Lupu.

Înaintea jocurilor din Grupa 4 de calificare la EURO 2018, naționala României va susține două partide de verificare în compania prim-divizionarelor Dunărea Călărași (4 aprilie) și CS United Galați (5 aprilie). „Sunt două meciuri pe care contăm, în sensul că ne vor fi cu siguranță utile”, a punctat selecționerul Robert Lupu.

Iată programul meciurilor din Grupa a 4-a de calificare la UEFA Futsal Euro 2018:

8 aprilie
Portugalia – Letonia, ora 16:30
România – Finlanda, ora 19:00
9 aprilie
Finlanda – Portugalia, ora 16:30
România – Letonia, ora 19:00
11 aprilie
Letonia – Finlanda, ora 15:30
România – Portugalia, ora 18:00

Câștigătoarea grupei merge direct la EURO 2018. Locurile secunde din cele șapte grupe vor intra în play-off, acolo unde va ajunge și cel mai bun loc trei!

Play-off-ul se va disputa în două manșe, tur și retur, în septembrie, tragerea la sorți urmând să aibă loc pe 6 iulie, la Nyon.

România nu a fost prezentă la utima ediție a Campionatului European de futsal din Serbia, de anul trecut.