Jucătorii naționalei de futsal a României numără orele care au mai rămas până la debutul în preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor din Slovenia. Sâmbătă, la Călărași, gazda meciurilor din Grupa a 4-a preliminară, România va întâlni Finlanda. O zi mai târziu, tricolorii vor da piept cu Letonia, pentru ca marți să întâlnească puternica formație a Portugaliei, favorită la câștigarea grupei.

Partida cu Portugalia va reprezenta un moment special pentru unul dintre componenții primei noastre reprezentative. E vorba de portughezul Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira, cel care anul trecut a primit cetățenia română! În vârstă de 32 de ani, Paulo așteaptă cu nerăbdare confruntarea cu Portugalia. Pe mulți dintre internaționalii portughezi îi cunoaște foarte bine. A fost coleg sau adversar cu ei.

Originar din Porto, firește fan al echipei FC Porto, jucător legitimat la Autobergamo Deva, Paulo Ferreira spune că își dorește din tot sufletul să meargă cu naționala României la EURO 2018.

– Paulo, începe prima ta campanie de calificare în tricoul naționalei României!
– O așteptam! Mă simt în formă. Sunt primele mele preliminarii și vreau din tot sufletul să iasă bine, să merg cu naționala României anul viitor în Slovenia.

– Ce părere ai de grupa noastră?
– E o grupă grea, așa cum spune toată lumea. Ne batem cu Finlanda pentru locul doi. Trebuie să fim însă atenți și la Letonia, să luăm jocul în serios. Urmează apoi meciul împotriva Portugaliei.

– Vei juca împotriva Portugaliei!
– Meciul contra Portugaliei va fi unul special pentru mine. Voi juca pentru prima oară împotriva naționalei țării în care m-am născut și am crescut, unde am familia. Va fi ceva diferit, inedit. Vreau să dau totul pe teren pentru ca România să câștige.

– Îi știi pe portughezi?
– Pe cei mai mulți! Am jucat cu ei sau împotriva lor. Sunt jucători extraordinari.

– Ricardinho?
– E, poate, cel mai bun din lume. Un băiat bun, simpatic, o persoană deosebită. Unul dintre cei mai spectaculoși jucători din futsalul mondial.

– Ce ar însemna o calificare la EURO 2018?
– Un vis! Pentru mulți dintre băieți ar putea fi ultimul tren, o ultimă șansă de a evolua la un turneu final. Toți ne dorim enorm să ajungem acolo.

– Te gândeai vreodată că vei ajunge cu România aici?
– La început, mărturisesc faptul că nu mă gândeam. Cam de prin 2015 am început însă să mă gândesc! Am în jurul meu o atmosferă pozitivă, toată lumea mă încurajează. Mă refer aici și la familia mea.