Reprezentativa de seniori a României a pierdut cu 3-9 meciul amical cu echipa națională similară a Cehiei disputat marți, la Deva, în Sala Sporturilor.

Oaspeții au condus la pauză cu 4-0, grație golurilor marcate de Lukas Resetar (minutele 2 și 7), Libor Gercak (10) și David Drozd (20). Paulo Ferreira a redus diferența în minutul 22, apoi cehii au punctat de trei ori, prin Lukas Resetar (24), David Drozd (29) și Matej Slovacek (31). După ”dubla” lui Florin Matei (32 și 33), adversarii tricolorilor au înscris prin Radim Zaruba (36) și Michal Kovacs (38) și au stabilit rezultatul final: 3-9.
Robert Lupu, selecționerul României, a început partida cu următorul ”cinci”: Vlad IANCU – Emil RĂDUCU, Paulo FERREIRA, Dumitru Mimi STOICA, Florin MATEI. Rezerve la startul confruntării au fost: Andrei GRIGORAȘ – Cristian MATEI, Adrian PÂNZARU, Bogdan COVACI, Laszlo SZOCS, Liviu RUXANDARI, Narcis CATARAMĂ, Emanuel MOLDOVEANU.

Cele două formații se întâlnesc miercuri, de la ora 18:00, într-un alt test de pregătire, programat în aceeași sală din Deva. Intrarea spectatorilor este liberă.

Peste patru luni, tricolorii vor debuta în preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă în care adversarele vor fi Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania. Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.