Echipa națională de seniori a României va susține săptămâna viitoare, la Călărași, două teste de pregătire cu reprezentativa similară a Turciei. Confruntările vor avea loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 17:30, și joi, 19 ianuarie, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă ”Ion C. Neagu”, iar intrarea spectatorilor va fi liberă la ambele meciuri. Prima partidă va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

Antrenorul-jucător Robert Lupu, cel care se află și la conducerea băncii tehnice a formației Informatica Timișoara, a convocat pentru această ”dublă” următorul lot:
Portari: Vlad IANCU (Autobergamo Deva), Andrei GRIGORAȘ (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc);
Jucători de câmp: Adrian PÂNZARU (Autobergamo Deva), Cristian MATEI (Autobergamo Deva), Florin MATEI (Autobergamo Deva), Paulo FERREIRA (Autobergamo Deva), Laszlo SZOCS (Futsal Klub Odorheiu Secuiesc), Bogdan COVACI (City’us Târgu Mureș), Dumitru Mimi STOICA (City’us Târgu Mureș), Ionuț MOVILEANU (Dunărea Călărași), Emil RĂDUCU (Luxol St. Andrews – Malta).

Tricolorii au 11 succese în 12 dueluri

România și Turcia s-au întâlnit până acum de 12 ori, doar în meciuri amicale, iar bilanțul tricolorilor cuprinde 11 victorii, o înfrângere și un golaveraj de 56-24. Cele mai recente confruntări au avut loc în urmă cu trei luni, la Kocaeli, și s-au încheiat cu succese ale oaspeților: 4-3 (golurile României au fost marcate de Florin Matei, Liviu Ruxandari, Laszlo Szocs și Cristian Matei) și 3-1 (Dumitru Mimi Stoica, Andrei Dan și Andrei Grigoraș).

6 meciuri s-au disputat pe terenul tricolorilor. Gazdele s-au impus de cinci ori: 7-3 și 6-2, în 2006, 4-3 și 4-2, în 2011, și 8-1, în 2014. Ultimul succces a fost repurtat la Călărași, oraș în care, tot în 2014, turcii i-au învins pe români cu 3-2.

Tricolorii se pregătesc pentru meciurile pe care le vor juca în cea de-a doua fază din preliminariile Campionatului European – Slovenia 2018. În perioada 3-12 aprilie 2017, România va evolua la Călărași într-o grupă în care adversarele vor fi Portugalia, Finlanda și echipa care va câștiga o serie din care fac parte Letonia, Armenia, Estonia și Germania (disputele vor avea loc în perioada 26-29 ianuarie 2017, în Letonia). Reprezentativele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, iar formațiile care se vor clasa pe locul 2 și cea mai bună dintre echipele care se vor clasa pe locul 3 în cele șapte grupe din turul principal se vor califica în play-off.

Spre deosebire de tricolori, turcii au jucat deja meciuri internaționale în 2017. Săptămâna trecută, adversara pe care România o va avea în acestă lună a bifat o ”dublă” amicală cu Moldova, pe teren propriu: după ce au pierdut cu 2-5, gazdele au câștigat cu 4-1.

Valeriu Ioniță va fi delegat UEFA în primul tur al preliminariilor

Valeriu Ioniță (foto), managerul echipelor naționale de futsal și de fotbal pe plajă ale României, va fi delegat UEFA la partidele care se vor disputa în Grupa A din faza inaugurală a preliminariilor EURO 2018. Seria este alcătuită din Georgia, Elveția, Israel și Scoția, iar duelurile vor avea loc în perioada 24-27 ianuarie 2017, la Tbilisi, în Palatul Sporturilor. Formația care se va clasa pe locul 1 se va califica în turul secund.