CFR’43 Turnu Severin își prezintă lotul. Echipa de futsal-juniori va fi antrenată de un portughez și va încerca să se califice în Liga Elitelor

CFR 1943 Turnu Severin, unica echipă de futsal din Mehedinți, își va prezenta lotul cu care va aborda sezonul 2019/2020 din cadrul Campionatului Național de Juniori U19, printr-un amical cu ACS Forța Oltenia Craiova.

Evenimentul va avea loc duminică, 29 septembrie, în Sala Polivalentă, cu începere de la ora 17:30. Anul trecut, la scurt timp de la înființare, echipa severineană disputase, sub comanda managerului Alexandru Sitaru, primul  său amical chiar cu Forța Oltenia Craiova, în deplasare. Echipa antrenată de Dragoș Iliescu s-a impus la vremea respectivă cu scorul de 9-6.

Echipa severineană va fi antrenată în noua stagiune de portughezul Hugo Filipe Dos Reis Moutinho. Lusitanul și-a încheiat în vară cariera de fotbalist, retrăgându-se de la echipa cipriotă Akritas Chlorakasa.

În România, mijlocașul portughez a evoluat la  FC Drobeta (2007-2010), Gaz Metan Severin (2011-2013) și Poli Iași (2013 – 2014), după care s-a transferat în Cipru, la Aris Limasol. În perioada junioratului, Hugo Moutinho a jucat inclusiv futsal, la clubul Amadora Lisabona.

Echipa pe care a preluat-o acum, ca antrenor, va debuta în această toamnă în Campionatul Național de Futsal pentru Juniori U19, fiind repartizată în seria a VI-a, alături de  Forța Oltenia Craiova (Dolj), CSJ Știința U Craiova (Dolj), Viitorul Știința Craiova (Dolj), Metropolitan Ișalnița (Dolj) și Viitorul Băleasa (Olt).

Campionatul începe pe 6 octombrie, iar după încheierea sezonului regular, primele două clasate din fiecare grupă se califică în Liga Elitelor. România e doua mea casă. Chiar sunt căsătorit cu o severineancă. În momentul în care am primit propunerea de a antrena CFR 1943, despre care am citit că a fost un club de tradiție în perioada interbelică,  nu am ezitat, fiindcă vreau să dau și eu ceva înapoi sportului severinean. Mă simt severinean, am jucat aici mulți ani, ca fotbalist. Acum este vorba despre futsal și sper să avem un sezon cât mai reușit. E o provocare și pentru mine, dar și pentru cei care au înființat acestă echipă“, a spus Moutinho.

Articol de Mircea OGLINDOIU