Foto: PhotoSport Calarasi

Sala Polivalentă “Ion C. Neagu” din Călărași găzduiește în acest week-end Final Four-ul Cupei României la futsal. 

Așa cum era de așteptat, spectacolul a fost la el acasă în prima zi la Călărași. În prima semifinală s-au întâlnit CSM Târgu Mureș, prima echipă din liga secundă care ajunge în această fază a competiției, și CS United Galați, vicecampioana ultimelor doi ani în Liga I și finalista de acum trei ani a Final Four-ului Cupei României.

Deși la prima vedere părea un meci la îndemâna gălățenilor, meciul a fost deosebit de echilibrat. United, echipă pregătită de fostul mare internațional Florin Ignat, a deschis scorul, dar s-a văzut egalată în penultimul minut de joc. Când toată lumea aștepta prelungirile, United a dat lovitura, devenind prima finalistă a ediției din acesta an a Final Four-ului Cupei României.

“Păcat că nu am putut gestiona finalul meciului. Păcat pentru că băieții au muncit enorm. Cred însă că lumea ne va privi de acum înainte și cu mai mult respect pentru tot ceea ce am făcut în acest sezon”, a spus Lucian Nicușan, antrenorul echipei CSM Târgu Mureș.

În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit Futsal Club Dunărea Călărași, gazda turneului, și Autobergamo Deva.

“Finala din semifinale” a fost un spectacol total. După un joc în care au dat dovadă de inteligență, dar mai ales de o determinare ieșită din comun, jucătorii echipei Dunărea Călărași s-au impus cu un neverosimil 5-2! Trupa lui Marian Șotârcă va juca astfel cu trofeul pe masă mâine seară, duminică, de la ora 18.00!

Partida va fi transmisă în direct pe canalul de Youtube Futsal România și pe pagina de Facebook.

“A fost un meci pe care nu îl vom uita prea curând! Echipa a fost uimitoare, publicul senzațional, iar meciul unul de înalt nivel. Mă bucur că am ajuns în prima noastră finală, dar nu ne multumim doar cu asta. Ar fi păcat să nu câștigăm. Înseamnă că am câștigat degeaba împotriva celor de la Autobergamo Deva, în fața cărora nu mai câștigasem de câțiva ani. Vrem să câștigăm Cupa României”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

ARTICOL DE ADI DOBRE