Foto: Miruna Maria Mihancea

Liga 1 la futsal a programat în acest week-end, la Timișoara și Deva, două partide contând pentru etapa a VI-a. Ultimul meci al rundei se joacă azi, luni, 4 noiembrie, la Cluj, între CFF Clujana, ultima clasată, și liderul Imperial WET Miercurea Ciuc.

Etapa a VI-a a debutat la Timișoara, acolo unde s-au confruntat Informatica și Futsal Club Dunărea Călărași. Bănățenii au început foarte bine jocul și i-au dat mari bătăi de cap în prima repriză formației pregătite de Marian Șotârcă. Cei care au deschis scorul au fost însă oaspeții, prin antrenorul-jucător Marian Șotârcă. Internaționalul Ionuț Movileanu a punctat și el, iar Dunărea a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri.

Două goluri marcate în doar 30 de secunde au adus liniștea în tabăra oaspeților, care s-au impus în cele din urmă cu 6-2.

„Am spus înaintea plecării spre Timișoara că ne așteaptă un meci greu și așa a fost. Am întâlnit un adversar motivat, ambițios, care a dat o replică foarte bună. Mă bucură foarte mult acest succes”, a declarat Marian Șotârcă.

Meci spectaculos la Deva între Autobergamo și CS United Galați. Conștient de dificultatea partidei, Florin Ignat, antrenorul gălățenilor, și-a dus echipa la Deva încă de vineri, cu două zile înaintea confruntării. De ce i-a fost însă frică fostului mare internațional nu a scăpat. Deși pornea drept favorită în duelul cu tânăra echipă a lui Adrian Moț, vicecampioana CS United Galați a trebuit să se mulțumească doar cu o remiză. Gălățenii, care s-au jucat cu ocaziile de gol, au fost egalați în ultimele secunde de joc, atuncu când brazilianul Andre Sasse a marcat dintr-o lovitură liberă.

„Sunt foarte supărat. Am pierdut două puncte foarte importante. Am făcut un meci slab, deși dar chiar și așa puteam și trebuia să câștigăm. Am ratat însă o mulțime de ocazii. Ce m-a deranjat cel mai mult? Faptul că nu am avut atitudine”, a spus Florin Ignat, antrenorul echipei CS United Galați.

„A fost al treilea meci dintr-o serie în care am întâlnit echipele tari din Liga I, Dunărea Călărași, Imperial WET Miercurea Ciuc și United Galați. Am obținut din aceste trei meciuri două puncte. Unii ar spune că e mult, alții că e puțin. Eu unul mi-aș fi dorit două victorii și un egal din aceste meciuri, dar trebuie să fiu realist. Mi-a plăcut atitudinea echipei noastră. Acești jucători foarte tineri au demonstrat că știu futsal și că vor să joace, că au dorință să facă lucrurile cum trebuie. Mai sunt multe de pus la punct, dar avem speranță. Publicul din Deva a fost din nou extraordinar și asta pentru că apreciază devotamentul jucătorilor. Ne așteaptă un meci foarte greu miercuri la Odorheiu Secuiesc. Sper să trecem cu bine”, a spus Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Liga 1, etapa a VI-a:
Informatica Timișoara – Futsal Club Dunărea Călărași 2-6 (0-2)
Au marcat: Moreno (de două ori) / Marian Șotârcă (de două ori), Movileanu, Krstic, Cesar Ribeiro, Aramă
Arbitri: Ovidiu Dan Curta (Târgu Mureș), Balint Attila (Odorheiu Secuiesc); Benedek Andras (Odorheiu Secuiesc)
Observator: Gall Gyozo (Odorheiu Secuiesc)

Autobergamo Deva -CS United Galați 4-4 (1-2)
Au marcat: Antonio Carlos, Gavrilă, Pieptea și Andre Sasse / Crăciun, Araujo, Obadă (de două ori)
Arbitri: Liviu Chița (Pitești), Pop Romulus Constantin (Târgu Mureș); Cojocea Cosmin (Popeşti-Leordeni)
Observator: Gabriel Gherman (București)

luni, 4 noiembrie, ora 16.00
CFF Clujana Cluj – Imperial WET Miercurea Ciuc

Arbitri: Mihai Alexandru Kiuță (Brașov), Radu Danielenco (Ploiești); Peter Joszef (Sfântu Gheorghe)
Observator: Sorin Vădana (Cluj)
– echipa FK Odorheiu Secuiesc a STAT în această rundă

Clasament: 1. Imperial WET 12p; 2. United 10p; 3. Dunărea 10p; 4. Informatica 7p; 5. Autobergamo 5p; 6. Odorheiu Secuiesc 3p; 7. Clujana 0p.

Etapa viitoare:
miercuri, 6 noiembrie
ora 16:00
Imperial WET Miercurea Ciuc – Informatica Timișoara
ora 18:15
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva

vineri, 8 noiembrie, ora 13:00
CS United Galați – CFF Clujana Cluj
– echipa Futsal Club Dunărea Călărași STĂ în această etapă
– meciurile Imperial – Informatica și FK – Autobergamo se vor juca la Odorheiu Secuiesc, Sala Sporturilor din Miercurea Ciuc este în renovare

Articol de Adi Dobre