Începută la mijlocul săptămânii trecute cu derby-ul Harghitei, etapa a XI-a a Ligii 1 la futsal a continuat în acest week-end cu meciul Dunărea Călărași – Autobergamo Deva și se va încheia marți, 10 decembrie, odată cu fluierul de final al confruntării dintre Informatica Timișoara și CFF Clujana Cluj. 

CS United Galați nu a jucat în această rundă, ceea ce i-a permis campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc să își recupereze fotoliul de lider după succesul la scor din derby-ul cu FK Odorheiu Secuiesc, 11-1. Au marcat Iszlai Richárd (3,36), Cristian Matei (6, 14, 35), Küsmödi Tamás (8, 16, 17), Florin Matei (9, 20), Tankó Levente (40), respectiv Bálint Andor (30).

Dunărea și Autobergamo Deva s-au întâlnit în cel de-al doilea meci al rundei, programat duminică seară la Călărași. Partida a început practic de la scorul de 0-1. Autobergamo Deva a avut lovitura de începere și, după 6 pase, Antonio Carlos Ribeiro deschidea scorul! Trecuseră doar 15 secunde din meci, interval în care jucătorii echipei Dunărea Călărași nu au atins mingea! Gazdele s-au trezit, au dominat, au avut ocazii de a înscrie, dar egalarea a venit abia după pauză, atunci când Alberto Yañez Galan l-a învins pe veteranul Vlad Iancu.

Deva a trecut pentru a doua oară la conducere prin reușita lui Mihnea Toader, dar Alberto Yañez Galan a restabilit egalitatea dintr-un penalty contestat de oaspeți. Golul victoriei Dunării Călărași a fost înscris de Thyago Monteiro.

„A fost un meci foarte greu. Știam bine asta. Am luat însă repede primul gol, apoi nu am reușit să marcăm, în ciuda faptului că am dominat și am ratat o mulțime de ocazii. Lipsa de concentrare la finalizare putea să ne coste victoria, care în cele din urmă a venit, greu, dar a venit. Cred că este o victorie meritată. Meciul era foarte important, cele trei puncte puse în joc erau foarte importante. Cred că acest succes ne asigură prezența în play-off. Ne așteaptă acum o deplasare, la Cluj, unde nu avem voie să greșim”, a declarat Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Ultimul meci al rundei cu numărul XI se va disputa marți, 10 decembrie, la Timișoara, acolo unde se vor confrunta Informatica și CFF Clujana Cluj. Tot mâine va debuta etapa a XII-a. De la ora 17.00 e programată confruntarea dintre FK Odorheiu Secuiesc și CS United Galați.

Etapa a XI-a:
Imperial WET Miercurea Ciuc – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 11-1 (8-0)
Futsal Club Dunărea Călărași – Autobergamo Deva 3-2 (0-1)

Marți, 10 decembrie, ora 18:00
Informatica Timișoara – CFF Clujana Cluj
– echipa CS United Galați STĂ în această rundă

Clasament: 1. Imperial WET 24p; 2. United 22p; 3. Dunărea 16p; 4. Informatica 13p; 5. Autobergamo 11p; 6. Odorheiu Secuiesc 6p; 7. Clujana 0p

Etapa a XII-a:
marți, 10 decembrie, ora 17:00
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galați
miercuri, 11 decembrie, ora 18:30
CFF Clujana Cluj – Futsal Club Dunărea Călărași
joi, 12 decembrie, ora 18:00
Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc

– echipa Informatica Timișoara STĂ în această rundă

Articol de Adi Dobre