Liga I la futsal a programat în week-end și în prima zi a acestei săptămâni meciurile etapei cu numărul 16. Începută sâmbătă, la Vicovu de Jos, runda s-a încheiat luni seară la Odorheiu Secuiesc.

Imperial WET Miercurea Ciuc nu a avut probleme în deplasarea de la Vicovu de Jos, în care au înscris 12 goluri. Au marcat pentru ciucani: Tankó Levente (4 goluri), Denis Ovsianikov (3), Dimitrij Bondar (2), Bogdan Covaci (2) și Szőcs László.

Harghitenii au profitat de partida cu nou-promovata Bukovina pentru a pune la punct ultimele detalii pentru super-confruntarea de sâmbătă, de pe teren propriu, cu Autobergamo Deva, considerată de toată lumea drept „finala Ligii I” la futsal.

Mimi Stoica, la primul gol în tricoul lui United

Tot sâmbătă, la Timișoara, campioana Informatica a primit vizita vicecampioanei CS United Galați. Reeditarea finalei de anul trecut a Ligii I la futsal a fost un simplu galop de sănătate pentru gălățeni. Informatica Timișoara a pierdut în iarnă cei mai importanți jucători, fiind obligată să joace cu o echipă formată aproape exclusiv din juniori. În ciuda acestui fapt, Informatica a dat o replică bună și e deja calificată în play-off. Au marcat pentru gălățeni: Octavian Cireș, Mimi Stoica, Andrei Crăciun și Daniel Araujo.

Pentru Mimi Stoica, golul de la Timișoara a fost primul în tricoul echipei CS United Galați. Mimi Stoica și Daniel Araujo au evoluat până în această iarnă la Informatica.

Clujana, primele puncte!

Moment istoric duminică la Cluj. Nou promovata CFF Clujana Cluj a contabilizat primele puncte în acest sezon! Victima ardelenilor a fost Futsal Poli Iași. După o primă repriză echilibrată, Clujana a făcut spectacol, impunându-se cu scorul de 10-2! Ultima victorie în Liga I bifată de Clujana Cluj a fost în 30 aprilie 2017, când, în ultimul joc din play-out, ardelenii învingeau, scor 11-1, echipa KSE Târgu Secuiesc.

„Cel mai slab meci al nostru în acest sezon”

Derby-ul etapei a 16-a s-a jucat duminică la Deva între Autobergamo și Futsal Club Dunărea Călărași, echipe care veneau după calificarea în Final Four-ul Cupei României.
Autobergamo a dominat jocul, rezolvând practic duelul încă din prima repriză. „Spuneam și înainte de meci că e o confruntare între două echipe apropiate valoric. Așa a fost. Noi am avut de partea noastră publicul și, poate, pragmatismul. Am avut de asemenea încredere, determinare, am fructificat ocaziile avute. Vreau să-i felicit pe băieți pentru atitudine, pentru seriozitatea de care dau dovadă. Cred că meciul cu Dunărea a fost o repetiție reușită pentru următorul meci, derby-ul cu Imperial WET de la Miercurea Ciuc de sâmbătă. Ne așteaptă un meci greu în Harghita”, a declarat Nelu Stancea, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

„Cred că a fost cel mai slab meci al nostru în acest sezon. Greșeli în apărare, mingi pierdute ușor, ratări… Ne pusesem mari speranțe în această confruntare, dar ne întoarcem învinși de la Deva. Dezamăgirea e mare. A fost o victorie meritată a celor de la Autobergamo, fără discuții. Au fost mai agresivi, au marcat din ocaziile pe care și le-au creat. Luăm acest meci ca pe un duș rece înaintea Final Four-ului Cupei României, unde vrem să facem o figură cât mai frumoasă”, a spus Marian Șotârcă, antrenorul-jucător al echipei Dunărea Călărași.

Gloria a fost aproape de o surpriză

Etapa a 16-a s-a încheiat luni seară la Odorheiu Secuiesc, acolo unde nou-promovata SCM Gloria Buzău a fost la un pas de o mare surpriză. Gloria Buzău i-a dat mari bătăi de cap trupei lui Jakab Zoltan. La pauză, scorul era egal, 2-2, după o primă repriză frumoasă, dar mai ales disputată. După pauză, FK Odorheiu Secuiesc a reușit să se impună și să bifeze a opta victorie din acest sezon.

Rezultatele etapei a 16-a

Bukovina Vicov – Imperial WET Miercurea Ciuc 4-12 (1-6)
Informatica Timișoara – CS United Galaţi 1-4 (0-2)
CFF Clujana Cluj – Futsal Poli Iași 10-2 (3-2)
Autobergamo Deva – Futsal Club Dunărea Călărași 4-1 (3-0)
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – SCM Gloria Buzău 5-3 (2-2)

Clasament: 1. Deva 39p; 2. Imperial 37p; 3. United 37p; 4. Dunărea 30p; 5. Informatica 27p; 6. Odorheiu Secuiesc 27p; 7. Poli 13p; 8. Gloria 13p; 9. Bukovina 3p; 10. Clujana 3p

Etapa viitoare

Sâmbătă, 9 martie
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva (ora 17:30)
Duminică, 10 martie
SCM Gloria Buzău – CS United Galaţi (ora 13:00)
CFF Clujana Cluj – Informatica Timișoara (ora 15:00)
Luni, 11 martie
Futsal Club Dunărea Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (ora 18:00)
Marți, 12 martie
Futsal Poli Iași – Bukovina Vicov (ora 17:30)

Liga a II-a, rezultatele etapei 13

Fortius Buzău – Kereszthegy Remetea 4-7 (2-3)
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț -CS United 2 Galați 6-9 (3-3)
KSE Târgu Secuiesc – AS Inter Gheorgheni 5-3 (3-0)

Clasament: 1.CSM Târgu Mureș 27p; 2. KSE 19p; 3. Fortius 18p; 4. United 2 Galați 18p; 5. Kereszthegy 13p; 6. Ceahlăul 12p; 7. Inter 7p; 8. Pro-Tineret 4p

*Echipele CSM Târgu Mureș și Pro-Tineret Sighișoara nu joacă în această rundă

Articol de Adi Dobre