Sala Sporturilor „Constantin Jude” din Timișoara va găzdui miercuri seară o partidă-restanță din etapa a IV-a a Ligii I la futsal.

Duelul, programat de la ora 18.00, care va opune formațiile Informatica Timișoara și Imperial WET Miercurea Ciuc, nu este o simplu joc, ci un derby în sensul bun al cuvântului. O spune chiar Robert Lupu, antrenorul-jucător al formației bănățene și selecționerul primei reprezantative.

Înaintea jocului de miercuri de la Timișoara, Informatica ocupă locul 4 în clasamentul Ligii I, dar, în cazul unui succes, trupa lui Robert Lupu va urca pe prima poziție. Informatica e neînvinsă în actualul sezon. Bănățenii au contabilizat patru victorii și o remiză și au un golaveraj de 29-11.

Imperial WET Miercurea Ciuc, formație pregătită de Cosmin Gherman, coleg de generație cu Robert Lupu, a început ezitant noua stagiune, dar vine după două victorii consecutive, acasă cu Futsal Poli Iași, 3-0, și în deplasare cu CFF Clujana Cluj, scor 6-2.

„Este echipa cu cea mai mare valoare pe cap de jucător, ca să zic așa! Va fi cu siguranță un derby adevărat, un meci spectaculos. Mă bucur că în ultima vreme sunt tot mai multe derby-uri în Liga I. În acest ciudat se întâmplă ceva ciudat, dar foarte plăcut în futsalul din Liga I. Vedem tot mai multe echipe capabile de un futsal de calitate, de rezultate bune, surprinzătoare. Mă uitam cu admirație la meciul dintre FK Odorheiu Secuiesc și CS United Galați, din această etapă. Ce meci bun! Dunărea Călărași are și mea un sezon foarte bun. Futsal Poli Iași, chiar dacă nu are rezultate foarte bune, rămâne o echipă tare”, a declarat, pentru www.frf.ro. Robert Lupu.

Antrenorul-jucător al formației bănățene nu riscă vreun pronostic cu privire la meciul de miercuri de pe Bega, care va reprezenta totodată și un duel interesant între cei doi tehnicieni, Robert Lupu și Cosmin Gherman, componenți ai generației de aur a futsalului românesc. „Și noi și cei de la Imperial WET ne dorim victoria. Un rezultat egal nu ne avantajează. Și nici pe ei. Așa cum am mai spus, Imperial WET e o echipă de mare valoare. Avem multe în comun, ne cunoaștem bine. Vom întâmpina echipa din Harghita cu cel mai mare respect, pentru că nu am uitat că, acolo, la Miercurea Ciuc, Informatica Timișoara a avut parte de cea mai frumoasă atmosferă trăită vreodată pe un teren străin, și mă refer aici la Final Four-ul Cupei României disputat în primăvară la Miercurea Ciuc. Nu putem uita asta”, a mai spus Robert Lupu.

Imperial WET a ajuns la Timișoara încă de luni, direct de la Cluj, acolo unde a jucat duminică. Harghitenii sunt hotărâți să învingă în Banat, acolo unde sezonul trecut au remizat, 2-2, rezultat în urma căruia Imperial WET a ratat prezența în play-off! Golul egalizator al bănățenilor a venit cu doar câteva secunde înainte de final. „Jucăm împotriva echipei campioane, așa că nu va fi ușor. E clar, campionatul nu se va juca acum. Sezonul este lung. Cred că șansele în confruntarea de miercuri seară sunt egale. Poate cu un ușor avantaj pentru Timișoara pentru că evoluează pe teren propriu. Avem mici probleme medicale, dar cred că le vom rezolva până la ora jocului, atunci când, sunt sigur, băieții noștri se vor autodepăși””, a declarat, pentru http://www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Partida dintre Informatica Timișoara și Imperial WET Miercurea Ciuc va fi arbitrată de tandemul Vlad Ciobanu – Bogdan Hanceariuc, din Iași. Rezervă la meciul de la Timișoara va fi Daniel Florin Anca, din Deva.

Rezultatele ultimei etape, a VI-a:

Bukovina Vicov – Futsal Club Dunărea Călărași 1-4
Informatica Timișoara – Futsal Poli Iași 8-2
CFF Clujana Cluj – Imperial WET Miercurea Ciuc 2-6
Autobergamo Deva – SCM Gloria Buzău 11-1
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi

Clasament: 1. Călărași 15p; 2. Autobergamo 13; 3. United 13; 4. Informatica 13; 5. Odorheiu Secuiesc 9; 6. Imperial 9; 7. Gloria 6; 8. Poli Iași 3; 9. Bukovina 0; 10. Clujana 0p

– În ședința Comisiei de Etică și Disciplină a FRF din data de 20 iunie 2018 în baza art. 52.5 din RD s-a hotărât depunctarea echipei CS United Galați cu 3 puncte scăzute din noul campionat

Etapa viitoare, a VII-a:

CS United Galaţi – Informatica Timișoara
SCM Gloria Buzău – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
Futsal Club Dunărea Călărași – Autobergamo Deva
Imperial WET Miercurea Ciuc – Bukovina Vicov
Futsal Poli Iași – CFF Clujana Cluj

 

Articol de Adi Dobre