Azi, de la ora 16.00, pe parchetul Sălii Sporturilor „Mihai Botez”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, care a găzduit ediția din acest an a turneului final, se vor confrunta cele mai bune echipe: Autobergamo Deva, câștigătoarea Grupei A, și Dunărea Călărași, echipă care s-a impus în Grupa B.

Pentru noi, calificarea în finala Cupei României e deja un bonus. Pornim cu șansa a doua, suntem convinși de asta, dar, dacă tot am ajuns aici, ne vom bate pentru trofeu. O spun din nou, finalele nu se joacă, ci se câștigă”, a declarat, pentru www.frf.ro, Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Iată componența primei finaliste a Cupei României U19 ediția 2018-2019: Darius Savu – portar și căpitan al echipei; Bogdan Pieptea, Andrei Grosu, Mihnea Toader, Andrei Vesa (prima linie); Zaban Kovacs, Sergiu Boglea, Robert Bulzan, Andrei Trofin. Antrenor: Adrian Moț.

Ne bucurăm că am ajuns în finala Cupei României chiar la prima noastră participare. Am avut o grupă grea, dar cu atât mai mare e satisfacția acestei reușite. Vrem să câștigăm trofeul, dar știm că va fi foarte greu. Deva are o echipă bună, dar și noi suntem buni”, a declarat, pentru www.frf.ro, fostul mare internațional Marian Șotârcă, antrenorul echipei de seniori a clubului Dunărea Călărași, dar și cel care se ocupă de destinele echipei U19.

Lotul echipei Dunărea Călărași la Final Six-ul de la Arad: Cătălin Bejenaru; Doru Cristian Rotaru – căpitanul echipei, Fabian Ilie, Costin Nae, Tiberiu Nica, Daniel Cristea, Andrei Ghiuță, Mădălin Jean Radu, Valentin Tudorache, Laurențiu Nicolae, Mădălin Nițu, Rodrigo Coelho, Marian Necula. Antrenor: Marian Șotârcă.

Grupa A
Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc

Grupa B
CS United Galați, Dunărea Călărași, Pro-Tineret Sighișoara

Iată rezultatele și programul competiției:

vineri, 23 martie
Autobergamo Deva – Șoimii Șimand 11-5 (2-1)
Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași 3-3 (2-1)

sâmbătă, 24 martie
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 1-5 (1-3)
CS United Galaţi – Pro-Tineret Sighișoara 4-5 (1-1)

duminică, 25 martie
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi 9-2 (5-2)
Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc 12-10 (6-5)

luni, 26 martie, ora 16.00 – Finala
Autobergamo Deva – Dunărea 2005 Călărași