Ultimul act al Final Four-ului, jucat în acest an în superba Sală a Sporturilor „Zsolt Erőss” din Miercurea Ciuc, a avut nevoie, ca și la ediția precedentă, disputată la Timișoara, de lovituri de departajare pentru a se stabili învingătoarea.

Dacă anul trecut, Informatica și Autobergamo ajungeau la loteria loviturilor de departajare fără să înscrie vreun gol, de această dată cele două au marcat fiecare câte șase goluri!
Cu o zi mai devreme, în semifinalele Final Four-ului de la Miercurea Ciuc, Informatica a trecut, scor 4-3, de Politehnica Iași, în timp ce Autobergamo a învins echipa gazdă, Imperial WET, scor 2-1. Cele două mari favorite urmau astfel să lupte cu trofeul pe masă.

Fără Cristi Matei, accidentat în semifinala cu Imperial WET, Deva a condus în permanență, chiar și cu două goluri diferență, 5-3 în startul reprizei secunde. De fiecare dată, însă, Informatica a revenit și a trecut pentru prima oară la conducerea jocului în prelungiri, când a avut 6-5!

Florin, fratele lui Cristi Matei, a deschis scorul după trei minute și jumătate. Savio Valadares a egalat pentru Timișoara, dar Cristian Obadă a punctat din nou pentru Deva. Internaționalul român Felipe Oliveira a egalat, Obadă a punctat și el, 3-2 pentru Deva, dar la pauză s-a intrat la egalitate, 3-3. Pentru bănățeni a înscris același Felipe Oliveira, care a fost însă eliminat pentru „două galbene”.

Câștigătoarea a fost decisă la lovituri de departajare

Partida a fost una incredibil de disputată și după pauză. Florin Matei a făcut 4-3 pentru Deva, iar Paulo Ferreira a dus campioana la două lungimi de deținătoarea Cupei României. Echipa lui Robert Lupu a trimis însă meciul în prelungiri, după reușitele semnate de căpitanul Miloš Simić și Savio Valadares. Ultimul a văzut și el cartonașul roșu!

Informatica a trecut pentru prima oară la conducere pe tabela de marcaj în prelungiri, după golul lui Miloš Simić. Obadă a egalat pentru Deva și finala s-a decis la loviturile de departajare!

Pentru Informatica au marcat Daniel, Stefan Rakić, Ilaș și Miloš Simić. A ratat Deco. Pentru Autobergamo au înscris Paulo Ferreira, Florin Matei și Florin Ignat. Au ratat Mimi Stoica și Luis.

„Sunt foarte bucuros că am păstrat trofeul cucerit anul trecut. Îi felicit pe băieți, care au jucat incredibil”, a declarat Robert Lupu, antrenorul-jucător al echipei Informatica Timișoara.
Pentru Autobergamo Deva, finala de la Ciuc a fost a patra consecutivă! Deva a cucerit primele două ediții ale Final Four-ului Cupei României (Odorheiu Secuiesc 2015 și Deva 2016), dar le-a pierdut pe ultimele două (Timișoara 2017 și Miercurea Ciuc 2018).

Lotul câștigătoarei Cupei României ediția 2018: Vlad Iancu, Roberto Voin, Teodor Lungu, Stefan Rakić, Miloš Simić, Darius Nastai, Robert Lupu, Valentin Ilaș, Deco, Savio, Daniel și Felipe Oliveira.

Lotul finalistei Autobergamo Deva: Petrișor Tonița, Darius Savu, Cristian Obadă, Adrian Pânzaru, Pedro, Mimi Stoica, Andre Luis, Florin Ignat, Paulo Ferreita, Sergiu Tacot, Alpar Csoma, Florin Matei și Cristi Matei.

Cel mai bun portar al Final Four-ului de la Miercurea Ciuc a fost desemnat spaniolul Rui Pedro Gonzales, goalkeeper-ul de la Imperial WET, Cristian Obadă a primit titlul de goalgheter, iar Miloš Simić pe cel de „omul finalei”.