CS United Galați și Imperial WET Miercurea Ciuc, cele mai bune echipe de club din futsalul românesc în acest moment, se întâlnesc sâmbătă pe malul Dunării în sferturile de finală ale Cupei României. Câștigătoarea se va califica în Final Four-ul competiției. 

Este prima confruntare a anului între cele două mari rivale, care în acest sezon al Ligii I și-au împărțit victoriile profitând de avantajul terenului propriu. Imperial WET, campioana României, s-a impus la Miercurea Ciuc, scor 6-2, meci disputat în 28 septembrie, în timp ce vicecampioana CS United s-a revanșat două luni mai târziu la Galați, 3-1.

Organizatorii au anunțat deja că partida găzduită de Sala Sporturilor „Dunărea” din Galați se va disputa „cu casa închisă”, așa cum s-a întâmplat și la partidele anterioare dintre United și Imperial WET.

„E cel mai așteptat duel din futsalul românesc în acest sezon, un duel care, garantat, va oferi spectacol, tensiune și dramatism. Va fi un meci frumos, deschis oricărui rezultat. Păcat de faptul că una dintre cele două echipe nu va merge în Final Four și se va opri în sferturile de finală. Sala va fi plină, ca de obicei, și ne va împinge de la spate așa cum a făcut mereu. Avem un public extraordinar. Ce ne trebuie ca să eliminăm campioana Imperial WET Miercurea Ciuc din Cupa României? Pragmatism, dorință, ambiție, adică exact ceea ce ne caracterizează pe noi ca echipă. Va fi însă infernal. Imperial WET e o echipă tare, cu jucători de mare valoare. Nici nu știi pe cine să bagi în teren! Suntem hotărâți însă să mergem în Final Four-ul Cupei României”, a declarat Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei CS United Galați.

Sezonul trecut, ciucanii s-au oprit la porțile Final Four-ului Cupei României, după ce au pierdut dramatic în sferturi, tot în deplasare, în fața echipei Autobergamo Deva. Trupa lui Cosmin Gherman traversează o formă foarte bună, Imperial WET câștigând la scor cele trei meciuri oficiale disputate de la începutul anului. Harghitenii știu însă că la Galați va fi altfel. „Ne așteaptă un meci foarte greu. Miza e uriașă. Cine câștigă merge în Final Four-ul Cupei. Echipa care se va impune în acest duel va cuceri, cred, și trofeul. La ce lot avem, la forma arătată în meciurile jucate până acum și la cât de bine ne-am pregătit sper să câștigăm duelul cu CS United. Asta nu înseamnă însă că suntem favoriți. Șansele sunt egale. Suntem foarte motivați. S-a impus o disciplină la echipă, iar concurența e acerbă. Toți dăm totul atât la antrenamente, cât și la jocuri, toți vrem să jucăm”, a declarat internaționalul Bogdan Covaci, jucătorul echipei Imperial WET Miercurea Ciuc.

Meciul CS United Galați – Imperial WET va putea fi urmărit în direct la PRO X. Detalii aici!

ARTICOL DE ADI DOBRE