Foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Sala Sporturilor din Deva va găzdui astăzi ultimul meci din sferturile de finală ale Cupei României Futsal Fortuna. Față în față se vor afla formațiile CSM Deva și CS United Galați, finalistele ultimei ediții. Super-confruntarea de la Deva va fi de la ora 17:30 în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv!

Sunt calificate deja în Final Four-ul Cupei României echipele ACS Mausoleul Mărășești, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CFR Timișoara.

Locul 3 în Liga 1 Futsal Fortuna cu o etapă înaintea finalului sezonului regular – poziție ce nu mai poate fi pierdută, CSM Deva, deținătoarea trofeului, privește cu încredere partida de astăzi în ciuda faptului că nu a reușit să îi învingă pe gălățeni în acest sezon (4-4 la Deva și 1-4 la Galați).

Dorin Popa, managerul secției de futsal din cadrul CSM Deva, spune că fiecare echipă are atuurile sale. Cel mai important aliat al hunedorenilor e Sala Sporturilor din Deva, susține Dorin Popa. „E un meci foarte important, având în vedere caracterul său eliminatoriu. Cine bate, merge în Final Four. Fiecare echipă are șansele sale, atuurile sale. Noi avem sala, publicul. Avem însă și echipă, una care e din ce în ce mai legată, mai echilibrată. Dacă vom câștiga și vom intra în Final Four înseamnă cu suntem în obiectiv. Ne dorim foarte mult să ne calificăm, dorința fiind până la urmă cea care va face diferența. Ne cunoaștem adversarul, unul foarte bun, bine organizat, bine pregătit fizic, care se apără agresiv și contraatacă foarte rapid”, a spus Dorin Popa.

Fără înfrângere în acest sezon în competițiile interne, CS United Galați vrea să își păstreze invincibilitatea și după jocul de astăzi și să se califice în Final Four, cucerirea Cupei României reprezentând unul dintre obiectivele formației pregătite de Florin Ignat în actuala stagiune. Gălățenii știu însă că nu le va fi ușor la Deva, acolo unde anul trecut au pierdut finala Cupei României, iar în toamnă, în campionat, au fost egalați după ce la un moment dat conduceau cu 4-2.

„Șansele sunt împărțite în mod egal. Tocmai de aceea sunt convins că va fi un meci tare, echilibrat și spectaculos. Cine vrea să vadă futsal adevărat să vină sau să se uite la televizor la meciul de diseară! Jucăm la ei acasă, ceea ce poate constitui un dezavantaj pentru noi, dar cred că presiunea va fi pe umerii tuturor. Vrem să ne întoarcem la Galați învingători, câștigarea Cupei României fiind unul dintre obiectivele noastre în acest sezon”, a spus Florin Ignat, antrenorul-jucător al echipei campioanei United Galați.

Pentru partida de astăzi, care va fi arbitrată de tandemul Vlad Ciobanu (Iași) – Laurențiu Pentek (Oradea), antrenorii Roger Felipe Gouveia August (CSM Deva) și Florin Ignat (United Galați) au anunțat că nu au probleme de lot, astfel încât se pot baza pe toți jucătorii!

Sferturi de finală

Sâmbătă, 24 februarie

  • ACS Mausoleul Mărăşeşti – CSM Târgu Mureș 5-1 (1-0), Sala Sporturilor – Mărășești

Au marcat: Cosmin Petică (19, 33, 38), Octavian Cireș (29), Ion Dumitru (34) / Patrick Cherteș (28)

Arbitri: Benedek Andras, Szabo Attila; Balint Attila (toți din Odorheiu Secuiesc)

Observator arbitri: Balmus Doru (Galați)

Duminică, 25 februarie

  • AS Inter Gheorgheni – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe 1-3 (1-2), Sala Sporturilor – Lăzarea

Au marcat: Szőcs László (3) / Gall Attila (10), Bende Bence (20), Mathis Mathyas (22)

Arbitri: Hanceariuc Bogdan (Iaşi), Mocanu Dragoș (Brăila); Mihălcuț Andrei (Iaşi)

Observator arbitri: Captan Sebastian (Galați)

  • Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CSF CFR 1933 Timișoara 2-3 (0-2), Sala Sporturilor – Odorheiu Secuiesc

Au marcat: Istvan Hadnaghi (38), Miklos Tamas (40) / Anderson Gustavo (2), Mihnea Topader (17), Welington Anjos Da Silva (28)

Arbitri: Deaconu Laurențiu (Berceni), Macovei Florin Aurelian (Galați); Trașcă Marius (Pitești)
Observator arbitri: Sorescu Bogdan (Pitești)

Marți, 27 februarie

Ora 17:30

  • CSM Deva – CS United Galați, Sala Sporturilor – Deva, în direct la Digi Sport 3 și FRF.tv

Arbitri: Ciobanu Vlad (Iași); Pentek Laurențiu (Oradea); Spaiuc Robert (Iaşi)

Observator arbitri: Curta Dan Ovidiu (Târgu Mureș)

Articol de Adi Dobre