Pentru divizionarele secunde acestea sunt cele mai importante partide ale sezonului. Autobergamo Deva, campioana României, va juca la Brașov în compania formației Colțea. Vicecampioana United Galați va evolua la Vicov, acolo unde va da piept cu Bukovina, o echipă imprevizibilă, iar Informatica Timișoara, deținătoarea Cupei României, se va deplasa la Deva, pentru o partidă cu West, locul 8 în Liga a II-a.

Astfel de confruntări sunt, pentru noi, adevărate bonusuri, sunt motive de sărbătoare”, a spus, pentru www.frf.ro, Radu Burciu, antrenor-jucător al divizionarei secunde Colțea Brașov. „Anul trecut am întâlnit Informatica Timișoara, echipă ce avea să câștige Final Four-ul Cupei României câteva luni mai târziu. Ne-am pregătit bine și nu ne-am făcut de râs. Am pierdut cu 0-4, dar la pauză a fost doar 0-1!

Asta vrem și acum, să ținem aproape de campioana Autobergamo Deva. Dacă sorții ne-au dat un asemenea adversar, trebuie să îl întâmpinăm așa cum se cuvine. Încercăm să mediatizăm evenimentul la care dorim să asiste cât mai mulți spectatori. Nu va fi ușor, știm bine asta. La fel însă ca și anul trecut, la meciul cu Informatica, încercăm să dăm o replică bună campioanei Autobergamo. Deși îi cunoaștem pe cei mai mulți jucători ai grupării din Deva, am vizionat câteva meciuri ale lor, i-am studiat și încercăm să le ținem piept. Vrem, repet, să nu ne facem de râs. Dorim ca oamenii care vor veni la meci să plece cu o impăresie bună, indiferent de rezultat”, a mai spus Radu Burciu, multimplu campion european cu naționala de minifotbal a României.

Brașovenii au intensificat în ultimele zile antrenamentele pentru a fi în formă maximă la ora jocului cu Autobergamo Deva. Colțea nu va putea conta însă pe unul dintre cei mai buni jucători ai săi. „Din păcate, Răzvan Radu s-a transferat de la noi. A semnat cu Luceafărul Buzău. E o pierdere importantă. Sperăm să-l recuperăm până la ora jocului cu Deva pe un alt jucător important, Adrian Călugăreanu, care a suferit o întindere”, a mai precizat Radu Burciu.

Iată programul și țintarul următoarei faze a Cupei României:

18 februarie

Fortius 2014 Buzău – Muncitorul Reșița, ora 13:00

Bukovina Vicov – CS United Galaţi, ora 14:00

CFF Clujana Cluj – Spicom Sfântu Gheorghe, ora 14:00

CSM Politehnica Iași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc, ora 17:00

Dunarea 2005 Călărași – Imperial Wet Miercurea Ciuc, ora 18:00

West Deva – Informatica Timișoara, ora 18:00

Colţea 1920 Braşov – Autobergamo Deva, ora 18:00

22 februarie 

AS Inter Gheorgheni – CS City’US Târgu Mureş, ora 18:30

*Patru dintre partidele de pe 18 februarie vor fi transmise live pe canalul de YouTube Futsal Romania și pe pagina de Facebook Futsal Romania

Următoarea etapă:
Colțea/Autobergamo – Clujana/Spicom
Bukovina/United – Dunărea/Imperial
Iași/Odorhei – Inter/City’US
Fortius/Muncitorul – West/Informatica