Week-end plin pentru futsalul din România! Cupa a programat în aceste zile meciurile din optimile de finală ale competiției, fază în care au intrat la joc și echipele din Liga I. 

Lovitura de start s-a dat sâmbătă la Miercurea Ciuc, cu derby-ul dintre Imperial WET și Informatica Timișoara. Bănățenii, care și-au adjudecat ultimele patru trofee puse la bătaie de futsalul românesc, Supercupa 2017, titlul, Cupa și Supercupa în 2018, au pierdut net duelul cu harghitenii. Cu o formație tânără și fără antrenorul Robert Lupu, care a ales să continue doar ca selecționer al primei noastre reprezentative, Informatica nu își va putea apăra astfel trofeul cucerit anul trecut chiar la Miercurea Ciuc, după o finală nebună cu Autobergamo Deva.

Prezent în aceste zile la Odorheiu Secuiesc în cantonamentul naționalei U19, selecționerul Robert Lupu a ținut să asiste din tribune la meciul Imperial WET – Informatica Timișoara. „Ciucul m-a impresionat, mai ales în prima repriză. După pauză s-au relaxat puțin, era normal. La primul lor meci oficial în 2019, cei de la Imperial WET au arătat că sunt o forță a futsalului din România, la toate capitolele, sportiv, finaciar. Imperial WET, am mai spus, e una dintre candidatele la titlul de campioană în acest sezon, obiectiv pe care îl poate atinge”, a spus Robert Lupu.

La Imperial WET, echipă antrenată de Cosmin Gherman, au evoluat Andre Deco și Sztefan Rakics, foști jucători la Informatica Timișoara, care la final au stat de vorbă și s-au fotografiat cu Robert Lupu.

Gloria Buzău, FK Odorheiu Secuiesc, Dunărea Călărași și Autobergamo Deva și-au respectat statutul de prim-divizionare și s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României. Dacă ultimele trei nu au avut probleme, nou-promovata SCM Gloria Buzău a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a trece de AS Inter Gheorgheni, din Liga a II-a.

Al doilea eșalon  al futsalului românesc are două reprezentante în „sferturi”. Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț a tranșat în favoarea sa duelul de Liga a II-a din deplasare cu Kereszthegy Remetea, scor 6-5, în cel mai echilibrat duel al „optimilor”.

Cele două s-au întâlnit și în campionat, la Piatra-Neamț, în toamnă, Futsal Ceahlăul impunându-se cu 10-2, într-o partidă contând pentru etapa a 5-a Ligii a II-a. Kereszthegy și Ceahlăul se vor afla din nou față în față pe 17 martie, în etapa a 14-a.

Deși, cel puțin teoretic, pornea cu prima șansă în duelul cu divizionara secundă CSM Târgu Mureș, Futsal Poli Iași a pierdut la scor disputa din Ardeal. O prezență constantă în play-off-ul Ligii I și calificată în Final Four-ul Cupei României de anul trecut, Futsal Poli Iași traversează o perioadă mai puțin fastă. Eșecul de la Târgu Mureș a venit ca o confirmare a prestațiilor slabe din Liga I, acolo unde se află pe locul 7, la egalitate cu nou-promovata Gloria Buzău.

Autor a trei goluri în disputa cu Futsal Poli Iași, Ovidiu Aramă s-a numărat din nou printre evidențiații formației CSM Târgu Mureș, echipă pregătită de Lucian Nicușan. În vârstă de 21 de ani, Ovidiu Aramă a venit la Târgu Mureș în vară, de la  Imperial WET Miercurea Ciuc, formația din orașul său natal, cu care a promovat acum doi ani în Liga I. „Echipa a făcut un meci extraordinar. Ne-a ieșit tot ce ne-am propus, tot ceea ce am pregătit la antrenamente. Am avut determinare și dorință de a câștiga, de a readuce futsalul din Târgu Mureș din nou în prim plan. Acestea reprezintă argumentele acestui frumos succes. Și nu vrem să ne oprim aici, vrem să ne calificăm în Final Four”, a declarat Ovidiu Aramă.

Pentru calificarea în Final Four-ul Cupei României, CSM Târgu Mureș se va duela cu Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț, Liga a II-a având astfel asigurat un loc în careul de ași al competiției!

Luni seară la Târgu Secuiesc se va disputa ultimul meci al optimilor de finală ale Cupei României. Față în față se vor afla formațiile KSE Târgu Secuiesc, fostă prim-divizionară, locul 3 în acest moment în Liga a II-a, și CS United Galați, vicecampioana României din ultimii doi ani. Trupa pregătită de Florin Ignat, CS United, pornește ca favorită certă în disputa de la Târgu Secuiesc.

Optimile de finală ale Cupei României la futsal:

Imperial Wet Miercurea Ciuc (L1) – Informatica Timișoara (L1) 6-2
AS Inter Gheorgheni (L2) – SCM Gloria Buzău (L2) 2-4
Kereszthegy Remetea (L2) – Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț (L2) 5-6
Bukovina Vicov (L1) – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc (L2) 6-12
CFF Clujana Cluj (L1) – Autobergamo Deva (L1) 4-12
CSM Târgu Mureș (L2) – Futsal Poli Iași (L1) 6-1
Fortius 2014 Buzău (L2) – Futsal Club Dunărea Călărași (L1) 1-12

Luni, 11 februarie, ora 17:00

KSE Târgu Secuiesc (L2) – CS United Galaţi (L1)