Liga 2 a programat week-end-ul trecut partidele contând pentru etapa a 17-a, penultima din sezonul regular. Cel mai important meci s-a jucat la Târgu Mureș, acolo unde echipa locală, CSM, a primit vizita celor de la Kereszthegy Remetea.

După o pauză de doi ani, Târgu Mureș revine pe harta primului eșalon valoric al futsalului românesc. CSM continuă astfel tradiția futsalului la Târgu Mureș, acolo unde în 2016 poposea titlul de campioană, iar City’US ajungea până în Elite Round-ul Ligii Campionilor!
CSM Târgu Mureș a câștigat cu 5-0 duelul cu Kereszthegy Remetea, succes în urma căruia a promovat matematic în Liga 1.

Unul dintre artizanii promovării este antrenorul Lucian Nicușan, cel care s-a aflat pe banca celor de la City’US, alături de Cosmin Gherman, acum la Imperial WET Miercurea Ciuc, în sezonul în care echipa din Târgu Mureș cucerea ultimul titlu de campioană.

– Domnule Lucian Nicușan, în toamnă, când ați pornit la drum cu CSM, vă gândeați la această promovare?
– Sigur! În primul rând am pornit având ca motivație performanțele reușite în trecut de City’US. Ne-am dat seama că putem promova, pentru că știam potențialul echipei, cunoșteam și adversarele. Mă gândeam că ne vom bate pentru promovare cu cei de la KSE Târgu Secuiesc și cu cei de la Fortius Buzău. Așa a și fost.

– A fost greu?
– Foarte greu, deși am condus destul de autoritar în ultima parte a campionatului. Am avut însă în acești băieți o echipă de mare caracter, oameni care s-au pregătit, au luptat, nu au fost interesați de bani, ci doar de performanță.

– Care au fost plusurile echipei în acest sezon?
– Cred că nucleul de jucători. Nu știu cum e la alte echipe, dar știu că timp de un sezon am pregătit o echipă de profesioniști. Am avut în echipă, pe lângă jucători tineri, și câțiva cu experiență, unii cu titlul de campion al României în CV. Mă gândesc aici la Mihai Tătar, Răzvan Cătinean, ambii portari de mare valoare, Vlad Țipău, Szolt Szabo, dar și Kusmodi Tamas, László Szőcs, Ovidiu Aramă, ultimii doi veniți de la Miercurea Ciuc.

– Cine va sunat primul pentru a vă felicita?
– Au fost mulți oameni care s-au bucurat pentru noi. Printre primii a fost Cosmin Gherman, antrenorul de la Imperial WET Miercurea Ciuc, fostul meu coechipier de la City’US. El e de aici, din Târgu Mureș. Chiar am vorbit să jucăm un amica la acest sfârșit de săptămână.

– Cum vedeți viitorul echipei?
– Noi am promovat! Să vedem ce va urma. Nu va fi ușor, pentru că Liga I e alt nivel.

Liga 2, etapa a 17-a:
Pro Tineret Sighișoara Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 9-6
CSM Targu Mures – Kereszthegy Remetea 5-0
AS Inter Gheorgheni – United 2 Galați 4-3
KSE Targu Secuiesc – Fortius Buzău 9-8

Etapa viitoare, ultima:
5 mai
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – KSE Târgu Secuiesc
Fortius Buzău – CSM Târgu Mureș
Kereszthegy Remetea – AS Inter Gheorgheni

* echipele Pro Tineret Sighișoara și United 2 Galați nu vor juca în această rundă

Clasament:
1. CSM Târgu Mureș 33p; 2. KSE 28p.; 3. United 24p.; 4. Fortius 21p.; 5. Kereszthegy 19p.; 6. Ceahlăul 12p.; 7. Inter 10p.; 8. Pro Tineret 7p.

Articol de Adi Dobre