Liga 1 se pregătește să își desemneze premianții și, de asemenea, să-și definitiveze componența pentru sezonul viitor.

La finalul play-off-ului, ordinea a fost următoarea: Imperial WET Miercurea Ciuc, CS United Galați, Autobergamo Deva și Dunărea Călărași. Primele două formații, Imperial WET și CS United vor juca marea finală, care va debuta săptămâna viitoare, luni, 13 mai, și marți, 14 mai, la Miercurea Ciuc.

Până atunci însă, Liga I va oferi medaliile de bronz ale ediției 2018-2019. În finala mică a campionatului se vor confrunta, într-o singură manșă, Autobergamo Deva și Dunărea Călărași. Meciul se va juca joi, 9 mai, de la ora 17.00, la Călărași.

După doar un an pe prima scenă a futsalului din România, formația Bukovina Vicov revine în Liga 2. Bukovina a ocupat ultimul loc la sfârșitul play-out-ului Ligii 1. Clasată pe penultima poziție a clasamentului Ligii I, echipa Clujana Cluj va disputa baraj de promovare-retrogradare în compania formației KSE Târgu Secuiesc.

Echipa de futsal a Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș și-a încheiat în acest weekend aventura în Liga a 2-a. Trupa pregătită de Lucian Nicușan își asigurase matematic promovarea pe prima scenă a futsalului românesc în urmă cu o etapă, dar a dorit să încheie sezonul în stil de campioană.

În ultima rundă, CSM Târgu Mureș a evoluat în deplasare, la Buzău, în compania formației Fortius, locul 3 la finalul sezonului. Meciul, unul foarte spectaculos, s-a încheiat egal, 3-3.

La finalul jocului de la Buzău, CSM Târgu Mureș a fost premiată de Federația Română de Fotbal pentru performanța sa. Premierea a fost oficiată de domnii Gabriel Bodescu, secretar general adjunct al FRF, și Radu Petre, secretarul comisiei de futsal din cadrul FRF.

„E o zi importantă în istoria futsalului din Târgu Mureș. Obiectivul principal a fost atins. Ne bucurăm de asemenea că în acest sezon am promovat foarte mulți jucători tineri, pentru că în acești copii stă viitorul futsalului românesc. În Liga I va fi însă altfel. Avem nevoie de câțiva jucători cu experiență pentru a face o figură frumoasă. Putem spune că CSM Târgu Mureș a avut un sezon foarte bun. Să nu uităm că în afara acestei promovări, echipa a reușita calificarea în Final Four-ul Cupei României, acolo unde a pierdut în fața celor de la CS United Galați în ultimele secunde, 1-2”, a declarat Endre Kacso, șeful departamentului futsal din cadrul Clubului Sportiv Municipal Târgu Mureș.

KSE forțează revenirea în Liga I

Clasată pe locul secund, echipa KSE Târgu Secuiesc va disputa baraj de promovare-retrogradare în compania penultimei clasate în Liga I, Clujana Cluj. Meciul de baraj KSE Târgu Secuiesc – Clujana Cluj se va disputa pe 19 mai, într-o singură manșă.

Formația din Târgu Secuiesc va încerca să revină în Liga I după o pauză de doi ani. La finalul sezonului 2016-2017, KSE retrograda în Liga a II-a alături de Clujana Cluj!

Rezultatele etapei a 18-a, ultima:
Kereszthegy Remetea – AS Inter Gheorgheni 4-4
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț – KSE Târgu Secuiesc 3-2
Fortius 2014 Buzău – CSM Târgu Mureș 3-3

– meciul United 2 Galați – Academy Falticeni nu se va disputa

Clasament final: 1. CSM Târgu Mureș 34p; 2. KSE Târgu Secuiesc 28p; 3. Fortius 2014 Buzău 25p; 4. CS United 2 Galați 24p; 5. Kereszthegy Remetea 20p; 6. Futsal Ceahlăul Piatra Neamț 15p; 7. AS Inter Gheorgheni 11p; 8. Pro Tineret Sighișoara 7p

ARTICOL DE ADI DOBRE