Echipa de futsal CS United Galați, vicecampioana României, va juca în Grupa a 6-a a Main Round-ului Ligii Campionilor, conform tragerii la sorți care a avut loc luni, 30 august 2021, la sediul UEFA.

Echipa pregătită de Florin Ignat va da piept cu FC Liqeni (Kosovo), Uragan Ivano-Frankivsk (Ucraina) și Araz Naxçivan (Azerbaijan). Meciurile, a căror ordine nu a fost încă stabilită, se vor disputa în perioada 21-26 octombrie, la Ivano-Frankivsk. Doar prima clasată din grupă se califică în Elite Round-ul celei mai importante competiții intercluburi din futsalul mondial.

„Este o grupă grea, echilibrată, o grupă în care fiecare echipă are șansa ei. Vor fi meciuri foarte tari. Nu putem promite calificarea, dar promitem să mergem la Ivano-Frankivsk și să dăm totul pe teren, pentru a reprezenta cu cinste Galațiul și România”, a spus Florin Ignat, antrenorul principal al echipei CS United Galați.

Cel mai puternic adversar al gălățenilor la Ivano-Frankivsk este, fără îndoială, Araz Naxçivan, multipla campioană a Azerbaijan-ului, formație care a jucat de două ori în Final Four-ul Ligii Campionilor (2010 și 2014).

Luxol St Andrews Futsal Club, campioana Maltei, venită din preliminariile Ligii Campionilor, echipă pregătită de Gabriel Dobre și la care evoluează Emil Răducu, fostul căpitan al naționalei de futsal a României, va găzdui meciurile din Grupa a 5-a, grupă din care mai fac parte BTS Rekord Bielsko-Biała (Polonia), Szombathelyi Haladás (Ungaria) și Hammarby IF Futsal (Suedia).

Iată componența tuturor grupelor Main Round-ului UEFA Futsal Champions League:

Tabloul A

Grupa 1: Benfica (Portugalia), Sinara Ekaterinburg (Rusia), Halle-Gooik (Belgia), Lučenec (Slovacia – gazdă)

Grupa 2: Sporting CP (Portugalia – campioana en titre), Dobovec (Slovenia – gazdă a grupei), Atyrau (Kazahstan), ACCS Asnières Villeneuve 92 (Franța)

Grupa 3: Barça (Spania), Levante (Spania), Kauno Žalgiris (Lituania – gazdă a grupei), Viten Orsha (Belarus)

Grupa 4: Kairat Almaty (Kazahstan), Tyumen (Rusia), Pesaro (Italia – gazdă a grupei), SK Plzeň (Cehia)

  • Primele trei echipe din fiecare dintre cele patru grupe se califică în Elite Round

Tabloul B

Grupa 5: Record Bielsko-Biała (Polonia), Luxol St. Andrews (Malta – gazdă a grupei), Haladás (Ungaria), Hammarby (Suedia)

Grupa 6: United Galați (România), Uragan Ivano-Frankivsk (Ucraina – gazdă a grupei), Liqeni (Kosovo), Araz Naxçivan (Azerbaijan)

Grupa 7: Olmissum (Croația – gazdă a grupei), Leo (Armenia), Diamant Linz (Austria), KMF FON (Serbia)

Grupa 8: Mostar SG (Bosnia și Herțegovina – gazdă a grupei), Hovocubo (Țările de Jos), Dinamo Plus (Moldova), Kampuksen Dynamo (Finlanda)

  • Câștigătoarea fiecărei grupe se califică în Elite Round

Articol de Adi Dobre