În careul de ași al competiției s-au calificat echipele City’US Târgu Mureș, FK Odorheiu Secuiesc, Autobergamo Deva și Informatica Timișoara.

Luni, 20 martie, sunt programate semifinalele Final Four-ului. Iată programul:

Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Autobergamo Deva, ora 17:30
Informatica Timișoara -AS City’US Târgu Mureş, ora 20:00

Semifinalele vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe youtube.com/FutsalRomania.

Învingătoarele își vor disputa trofeul a doua zi, marți, 21 martie. Finala va fi transmisă în direct la DigiSport. 

În elita futsalului european

City’US Târgu Mureş, campioana României, e echipa cu cel mai bogat palmares din futsalul românesc. După cucerirea titlului în vara anului trecut, cei mai buni jucători ai echipei au plecat din cauza problemelor financiare care au lovit din plin gruparea din Târgu Mureș. Antrenorii Cosmin Gherman și Lucian Nicușan s-au văzut nevoiți să apeleze la jucătorii din pepiniera proprie. Pe unii, care se lăsaseră, i-au readus la sală. Chiar și în aceste condiții, City’US Târgu Mureş a făcut o figură mai mult decât onorabilă în UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal. City’US a ajuns până în Elite Round-ul competiției!

Debut împotriva gazdei Final Four-ului

Situația de la City’US a transformat echipa din Târgu Mureş în adversarul ideal pentru grupările de top din Liga I. Istoria s-a repetat și la tragerea la sorți a meciurilor din semifinalele Final Four-ului Cupei României. „Norocul” a fost de partea echipei care va găzdui competiția, Informatica Timișoara. Cosmin Gherman, cel care face tandem cu Lucian Nicușan pe banca tehnică a campioanei României, spune însă că City’US va lupta pentru un loc în finală!

„Nu avem ce pierde”

– Ce așteptări aveți de la Cupa României?
– Faptul că am ajuns în Final Four e deja un succes, un bonus, având în vedere cu ce echipă „defilăm” în acest sezon! Obiectivul nostru nu e nici Cupa și nu e nici campionatul, deși suntem în play-off și acolo. Noi mergem la Timișoara, la Final Four, să creștem, să adunăm cât mai multe jocuri pentru copiii care compun acum echipa. Pentru al treilea an consecutiv întâlnim în semifinale gazda competiției!

– Asta înseamnă că nu vă gândiți la Cupă?!
– Știu că toată lumea ne-a vrut ca adversari în semifinalele Final Four-ului! Cei de la Informatica să nu se bucure însă, vor avea un meci foarte greu. În futsal orice e posibil. Prindem o zi bună și jucăm finala Cupei! Nu avem ce pierde. Vreau ca jucătorii noștri să se bucure de această nouă oportunitate de a evolua la nivel înalt.

„Autobergamo Deva are cel mai bun lot”

– Cum vedeți meciul cu Informatica?
– E confruntarea din finala Ligii I de anul trecut, dar cu alți actori! Atunci, cei care au câștigat am fost noi. Informatica e o echipă bună, cu jucători de mare valoare. Au însă și ei probemele lor și vom încerca să profităm de ele.

– Aveți probleme de lot?
– Din păcate, nu va face deplasarea la Timișoara unul dintre jucătorii de bază, Vlad Țipău, care s-a accidentat în meciul cu Deva.

– E o idee bună organizarea Final Four-ului Cupei României?
– Da, cu siguranță. O altă idee bună e disputarea acestul Final Four înaintea play-off-ului Ligii I. Echipele sunt mult mai motivate decât la final de sezon.

– Cine credeți că e favorită la cucerirea Cupei?
– Autobergamo Deva! Are cel mai bun lot, atât numeric, cât și valoric.

„Togan muncea la câmp cu tatăl său”

– Care sunt realizările echipei City’US Târgu Mureş în acest sezon?
– Faptul că am crescut jucători tineri, de mare perspectivă. Pe alții i-am readus la futsal, după ce se lăsaseră. Răzvan Togan, 21 de ani, e cel mai bun exemplu. E om de bază în echipa noastră, dar astă-vară renunțase. Muncea la câmp cu tatăl său! Apoi, Csala Zsolt, 22 de ani, e un jucător pe care îl văd în lotul României pentru preliminariile de luna viitoare de la Călărași. Ar fi un mare câștig pentru echipa națională. Kusmodi Tamas, 21 de ani, va fi, cât de curând, unul dintre cei mai buni jucători din țară. Era să uit! Răzvan Cătinean, 24 de ani, e, după părerea mea, al doilea portar la echipa națională.

– Mai aveți și jucători cu experiență!
– Bogdan Covaci nu are decât 26 de ani, dar e deja un exemplu pentru cei tineri. La fel și Duque, un alt jucător de mare caracter, în jurul căruia cresc tinerii.

– Final Four-ul la Timișoara!
– O alegere bună. E bine ca futsalul, acest sport extraordinar, să fie mediatizat peste tot în țară, mai ales la Timișoara, oraș cu tradiție în sport.