Din sezonul 2020-2021, futsalul românesc va avea un nume nou: Sportul Ciorăști!

Reprezentanta comunei vrâncene Ciorăști a făcut toate demersurile și s-a înscris în Liga a II-a, unde, după cum ne-a mărturisit președintele George Ioniță, 35 de ani, „nu dorim să zăbovim prea mult, pentru că vrem să jucăm pe prima scenă alături de cele mai importante echipe din futsalul nostru”!

Ciorăști este o comună în județul Vrancea, unde sunt 2038 gospodării cu 1974 locuințe și trăiesc 3150 de locuitori. În satele comunei funcționează 2 școli și 2 grădinițe. Comuna se află în sud-estul județului, la granița dintre județele Buzău și Brăila, pe malurile râului Râmnicu Sărat, care trece prin 4 din cele 7 sate ale comunei (Ciorăști – reședința, Codrești, Mihălceni, Salcia Nouă, Salcia Veche, Satu Nou și Spătăreasa). Prin comună trece și calea ferată Făurei-Tecuci.

„O pălărie potrivită pentru noi”

– Domnule George Ioniță, bun venit în futsalul românesc!
– Bine v-am găsit! Sunt convins că am luat cea mai bună decizie atunci când ne-am hotărât să facem o echipă de futsal pe care să o înscriem în Liga a II-a.

– Ce v-a determinat să faceți o echipă de futsal?
– Aici la Ciorăști avem de ani buni echipă de fotbal. Am început de jos, din Liga a V-a, și am ajuns să ne luptăm pentru un loc în al treilea eșalon al fotbalului românesc. Am jucat și baraj pentru promovare, dar nu am reușit să câștigăm. Eșecul ne-a lăsat un gust amar. Ne-am dat seama însă că și dacă am fi promovat, ar fi fost foarte greu. Am fi luptat cu echipe puternice, cheltuielile ar fi fost foarte mari. În timpul stării de urgență și în lunile care au urmat am tot discutat cu câțiva apropiați, oameni pentru care futsalul nu mai are secrete, Florin Ignat, antrenorul-jucător de la CS United Galați, arbitrul Ionuț Cojocaru, ulterior și cu domnul Cristi Vornicu, și așa ne-a venit ideea să înființăm o echipă. O echipă de futsal care pare o pălărie potrivită pentru noi.

„Am conturat un lot de 12 jucători”

– O echipă care va purta același nume, Sportul.
– Da, Sportul Ciorăști. Vom păstra și echipa de fotbal, pentru că are deja tradiție. Mă opresc oamenii pe stradă și mă întreabă când începem.

– Cu ce jucători veți începe acest proiect?
– Cu cei mai buni jucători de la echipa de fotbal. Avem în componență și cinci băieți care au jucat futsal la CSM Focșani, oameni cu experiență în futsal. Am conturat un lot de 12 jucători. Pe parcurs vom vedea. Vom face analiză după prima parte a campionatului, vom vedea ce merge și ce nu merge. În funcție de evoluția lucrurilor vom lua și decizii.

„Pentru cei mai mulți e o mare bucurie”

– Ați jucat fotbal la Oțelul Galați!
– Așa este! De la 6 la 19 ani! Sunt gălățean. Cum am ajuns la Ciorăști?! Bunicii sunt de aici. La un moment dat m-am decis să îmi fac buletin de Ciorăști și să mă implic în viața comunității.

– V-ați ocupat de echipa de fotbal. Veți face același lucru și cu cea de futsal?
– La fotbal am fost și președinte și antrenor, am ocupat mai multe funcții, așa e la echipele mic, așa e la țară! Mă voi ocupa și de echipa de futsal, împreună cu Romeo Drăgan, care va fi antrenor secund.

– Unde veți juca meciurile?
– Pentru început ne vom desfășura activitatea în Sala Polivalentă din Focșani. Avem însă aprobat proiectul de construire a unei săli de sport la Ciorăști, unde avem deja o bază sportivă foarte frumoasă. Autoritățile, domnul primar Nicolae Gabriel Braicău, ne ajută în orice proiect care aduce un plus pentrui oamenii comunei. Să știți că avem un autocar superb în care luăm și suporterii la meciurile din deplasare. Pentru cei mai mulți e o mare bucurie, mai ies din satul lor, din cotidianul lor. Acum, cu echipa de futsal, gândul că îi vom duce pe acești oameni să vadă și alte orașe ne încântă.

„Încercăm să ne calificăm în play-off”

– Câți locuitori are comuna Ciorăști?
– 3.150 la ultimul recensământ.

– Sunteți optimist?
– Cum să fiu altfel?! Pentru început important e să participăm. Sunt convins că nu ne vom face de râs, pentru că avem calitate. Mă bazez în primul rând pe seriozitatea de care am dat dovadă în toate proiectele noastre. Și, repet, mă bazez de asemenea pe faptul că le vom face o bucurie oamenilor din comunitate.

– Care sunt obiectivele echipei, acum, la început de drum?
– Încercăm să ne calificăm în play-off, atât deocamdată, apoi vom vedea. Nu dorim însă să zăbovim prea mult, pentru că vrem să jucăm pe prima scenă alături de cele mai importante echipe din futsalul nostru.

ARTICOL DE ADI DOBRE