Prezidată de Cristian Vornicu, reprezentatul cluburilor de futsal în Comitetul Executiv, comisia compusă din Dorin Popa, Zoltan Jakab, Gabriel Lungu, Gheorghe Hăhăianu, Antonel Burtea, Lajos Rancz și Ion Turturică, avându-l invitat și pe Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică FRF, s-a reunit pentru a dezbate ultimele inițiative și a analiza sezonul recent încheiat.

Ședința a debutat cu o prezentare a proiectului Football Connect susținută de departamentul financiar și IT al FRF și cu proiectele destinate arbitrajului în futsal. La acest al doilea punct, a fost discutată mărirea baremului destinat arbitrilor la nivel de futsal juniori, s-a prezentat oportunitatea unui curs pentru arbitraj în futsal destinat actualilor și foștilor jucători de futsal, precum și angrenarea unui număr mare de arbitri de fotbal la nivel de AJF în competițiile de futsal.

În continuare, selecționerul primei reprezentative de futsal, Robert Lupu, a prezentat un raport de activitate care a cuprins inclusiv campania de calificare și participarea la Euro 2018 din Slovenia, completat de rapoartele de activitate ale reprezentativelor de juniori și feminin. Concluziile, la capitolul juniorilor, s-au îndreptat în mod clar spre creșterea acțiunilor de scouting extern, extrem de productive pentru procesul de selecție și performanțele reprezentativelor.

Membrii Comisiei au decis ca sezonul competițional 2018/2019 să înceapă pe 1 septembrie, în vreme ce Supercupa României la futsal se va disputa pe data de 22 august.

Alt elemente aflate pe ordinea de zi în dezbaterea Comisiei au vizat introducerea unui regulament media pentru cluburile de futsal, modificări ale propriului ROAF, propuneri de îmbunătățiri pentru competițiile de juniori, conturarea unui sistem de promovarea jucătorilor români din sezonul competițional viitor, fie prin introducerea unor categorii de vârstă, fie prin limitarea numărului de extracomunitari.

Aceste subiecte au venit firesc în urma analizei sezonului recent încheiat la Liga 1, Liga 2 și Campionatul Național U19, în contextul dorinței comune de îmbunătățire a nivelului competițional.

Nu în ultimul rând, Comisia a evaluat proiectul Campionatului Național de Futsal la nivel județean, sub organizarea AJF, care va debuta la inițiativa FRF în a doua jumătate a acestui an.