Colțea 1920 Brașov și Imperial WET Miercurea Ciuc, primele două clasate în ierarhia Ligii a II-a la futsal, se întâlnesc duminică seară în ultima etapă a sezonului, meci în urma căruia se va decide cine va promova pe prima scenă a futsalului românesc!

Confruntarea, programată de la ora 18:30 în Sala Polivalentă din Brașov, se anunță una foarte disputată. Colțea e prima în clasament, cu 45 de puncte, trei mai multe decât Imperial WET. Brașovenii au astfel două variante, victoria și egalul, în timp ce harghitenii sunt obligați să învingă dacă vor să evite emoțiile unei duble de baraj cu penultima clasată din Liga I.

„Finala” Ligii a II-a dintre Colțea și Imperial WET va fi arbitrată de un „tandem” de top, Gabriel Gherman – Marian Ivănescu, din București.

Anul trecut, Imperial WET Miercurea Ciuc a dominat autoritar liga secundă, încheind sezonul cu 22 de victorii din tot atâtea partide! Ciucanii au preferat însă să continue în Liga a II-a. În acest sezon, Imperial WET a avut în Colțea Brașov cel mai tare adversar. În tur, la Miercurea Ciuc, Imperial s-a impus cu 14-6.

„Mergem la Brașov să ne jucăm șansa. Vrem să câștigăm, pentru a arăta că suntem cei mai buni din Liga a II-a. Nu va fi însă ușor, asta e clar. Am puține emoții, dar sunt sigur că jucătorii mei vor da totul pe teren”, a declarat Walter Gorbe, finanțatorul și antrenorul echipei Imperial WET. Formația harghiteană contează pe prezența a cel puțin o sută de fani la „finala campionatului”.

Colțea Brașov e la un pas de a evolua din sezonul viitor în Liga I. Un egal ar fi suficient pentru îndeplinirea visului brașovenilor de a avea din nou o echipă în Liga I. „Dacă nu mai avem la fotbal, măcar să avem la futsal”, spune Ciprian Jurubescu, președintele grupării de sub Tâmpa. „Suntem bucuroși și mândri pentru că am ajuns în această postură, de a juca un asemenea meci. Ne-am pregătit bine, inclusiv pentru petrecerea de după meci! Avem prima șansă în confruntarea cu Imperial Miercurea Ciuc. Recunosc, nu promovarea a fost obiectivul nostru la începutul sezonului. Cu bani puțini am ajuns aici și vrem să mergem mai departe. Presiunea nu e pe noi, ci pe adversarul nostru”, a declarat Ciprian Jurubescu.

Partida Colțea Brașov – Imperial WET va fi transmisă în direct duminică, de la ora 18:30, pe pagina de Facebook „Futsal Romania” și pe YouTube Futsal Romania