City’us Târgu Mureș va juca alături de FC Dynamo (Rusia), Sporting CP (Portugalia) și Gyori ETO (Ungaria) în Grupa D a turului de elită din Cupa UEFA la futsal, competiție echivalentă cu Liga Campionilor din fotbal. Meciurile se vor disputa în fieful lusitanilor, în perioada 22-27 noiembrie 2016.

Iată cum arată seriile stabilite vineri, prin tragerea la sorți desfășurată la Nyon:

Grupa A: Kairat Almaty (Kazahstan, gazdă), Nikars Riga (Letonia), Real Rieti (Italia), FC Feniks (Kosovo);
Grupa B: Ugra Yugorsk (Rusia, deţinătoarea trofeului), Araz Naxcivan (Azerbaidjan), Hamburg Panthers (Germania), Nacional Zagreb (Croația, gazdă);
Grupa C: Inter FS (Spania), Ekonomac Kragujevac (Serbia), EP Chrudim (Cehia), Brezje Maribor (Slovenia, gazdă);
Grupa D: FC Dynamo (Rusia), Sporting CP (Portugalia, gazdă), Gyori ETO (Ungaria), City’us Târgu Mureș (România).

Echipele care se vor clasa pe locul 1 se vor califica în turneul final, fază programată la sfârșitul lunii aprilie 2017, pe terenul uneia dintre cele patru formații care vor trece de turul de elită.

Doar victorii pentru lusitani și maghiari în turul principal

Dintre adversarele pe care campioana României le va avea în Portugalia, FC Dynamo a fost calificată direct în turul de elită, iar Sporting CP și Gyori ETO au debutat în turul principal. Lusitanii au câștigat cu punctaj maxim grupa din care au făcut parte: 7-1 cu Centar Sarajevo (Bosnia-Herțegovina), 5-1 cu FP Halle-Gooik (Belgia) și 4-0 cu Real Rieti (Italia, gazdă). Și maghiarii au repurtat doar succese în seria în care au fost repartizați: 4-0 cu Brezje Maribor (Slovenia), 10-3 cu Kremlin Bicetre United (Franța) și 3-2 cu Energy Lvov (Ucraina, gazdă).

City’us Târgu Mureș a ajuns în turul de elită grație clasării pe poziția secundă într-una dintre cele șase grupe din turul principal. Românii au adunat patru puncte: 3-3 cu APOEL Nicosia (Cipru), 8-3 cu Pinerola Bratislava (Slovacia) și 0-3 cu EP Chrudim (Cehia, gazdă).