Echipa de futsal City’US Târgu Mureș a cucerit luni seară pentru a șasea oară titlul de campioană a României, după ce a trecut și în cel de-al doilea meci al finalei Ligii I de Informatica Timișoara, scor 2-1!

Formația pregătită de tandemul Lucian Nicușan – Cosmin Gherman a rezolvat astfel finala Ligii I la futsal după doar două meciuri. Dacă la prima confruntare a finalei, la Târgu Mureș, City’US a învins fără drept de apel liderul sezonului regular, scor 4-0, cel de-al doilea duel al finalei, consumat luni seară pe Bega, a fost un adevărat thriller!

Informatica a început tare meciul din Sala Sporturilor "Constantin Jude” din Timișoara, a ratat câteva ocazii bune, iar la pauză conducea cu 1-0 (Florin Matei – min. 20). Carlao (foto), portarul brazilian al celor de la City’US Târgu Mureș, a făcut adevărate minuni între buturi. 

La reluare, campioana en-titre și-a revenit și a întors rezultatul prin reușitele semnate de Emil Răducu (min. 31) și Laszlo Szocs (min. 34).
Informatica a alergat după egalare, pentru a trimite meciul în prelungiri. Șansa i-a surâs în ultima secundă a meciului, când City’US a fost sancționată cu o lovitură de penalitate pentru al 7-lea fault pe repriză! Florin Matei, vedeta celor de la Informatica, a trimis însă mingea în bară, declanșând fiesta în tabăra mureșenilor.

"Suntem sub Zodia lui 6!”, a declarat, la final, Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al campioanei României, care a ținut să precizeze: "Am învins în data de 6.06.2016! E al 6-lea titlu! Am marcat în această finală 6 goluri! Iar succesul acesta, de la Timișoara, a venit la 6 zile de la prima partidă a finalei”! City’US a mai câştigat titlul de campioană în 2010, 2011, 2012, 2013 şi 2015.

Venit în iarnă alături de Lucian Nicușan la cârma echipei City’US Târgu Mureș, Cosmin Gherman n-a pierdut niciodată în timpul regulamentar în acest sezon. Singurele înfrângeri au fost consemnate la loviturile de departajare, în semifinalele play-off-ului și, în aceeași fază a competiției, în Final Four-ul Cupei României, în fața aceluiași adversar, Autobergamo Deva. "Am demonstrat că munca bate talentul! Sunt foarte fericit! Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au muncit în acest sezon la City’US, iar aici nu mă refer doar la jucători, ci și la masori, la femeia de serviciu de la sala din Târgu Mureș, la toți. Vreau să felicit echipa din Timișoara, care, la primul sezon în Liga I, a terminat pe locul doi”, a spus la final Cosmin Gherman.

Pentru Informatica Timișoara sezonul care s-a încheiat luni seară chiar pe Bega a fost primul în Liga I. După ce a încheiat sezonul regular pe prima poziție a clasamentului, trupa pregătită de Robert Lupu a sperat până în ultima clipă că poate obține și titlul de campioană a României.