Aşteptările campionilor de la City’US Târgu-Mureș au luat sfârşit ieri după tragerea la sorți a grupelor din Main Round-ul UEFA Futsal Cup, ediția 2016-2017, efectuată la sediul UEFA de la Nyon.

Calificată direct în Main Round (fază superioară grupelor preliminarii), City’US a avut parte de o tragere la sorţi "destul de blândă", după cum a declarat Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al ardelenilor, pentru www.frf.ro.

Astfel, campioana României va evolua în grupa a 6-a, alături de formațiile ERA Pack Chrudim (Cehia), Pinerola Bratislava (Slovacia) și câștigătoarea Grupei A din turul preliminar, unde se regăsesc Apoel Nicosia (Cipru), Gentofte (Danemarca), ASUE Erevan (Armenia) și Futsal Maniacs (Elveția).

Partidele se vor disputa în perioada 11-16 octombrie, la Chrudim. Jocurile din grupa preliminară sunt programate între 16-21 august.

Pentru City’us va fi cea de-a patra dispută cu ERA Pack Chrudim, după jocurile din Elite Round 2010 (5-7 la Lisabona), Main Round 2012 (5-4 la Chrudim) și Elite Round 2013 (1-9 la Pardubice), informează site-ul grupării mureşene.

Pinerola Bratislava a reușit să câștige liga slovacă după ce a învins în finală marea favorită, Slov-Matic Bratislava.

"E cea mai reuşită targere la sorţi din ultimii ani! Până acum am avut doar ghinioane. E o grupă accesibilă. Putem merge mai departe. ERA Pack Chrudim e un fel de City’US Târgu Mureş din Cehia! Nu au atâtea titluri ca noi, dar reprezintă o forţă. Au jucători brazilieni, antrenor brazilian. Îi ştim bine, pentru că am mai jucat contra lor. Pe slovaci nu i-am văzut, dar în mod normal nu sunt peste noi", a spus Cosmin Gherman.

Jucătorii campioanei României sunt încă în vacanţă, Cosmin Gherman neştiind încă pe ce oameni din vechea gardă va putea conta în sezonul viitor. Cel mai probabil, sezonul viitor, City’US va pune accentul pe tinerii promovaţi de la echipa a doua şi de la U 19. De asemenea, există posibilitatea ca la Târgu Mureş să sosească câţiva jucători din Republica Moldova.