Informatica Timișoara, liderul sezonului regular, și City’US Târgu Mureș, campioana en-titre, se întâlnesc mâine, de la ora 19.00, în primul meci al finalei Ligii I la futsal! Prima confruntare va avea loc la Târgu Mureș, urmând ca finala să se mute apoi la Timișoara pentru meciurile doi și, eventual, trei. Finala se dispută după același criteriu, "cel mai bun din trei partide”, ca și cel din play-off.

"Suntem gata de luptă”

Jucătorii de la Informatica au plecat de astăzi spre Târgu Mureș. Ei au câteva zile de odihnă și refacere în plus față de adversari, după ce au privit la televizor Final Four-ul Cupei României de la Deva. În schimb, City’US a avut un meci extenuant în semifinale, împotriva gazdelor de la Autobergamo Deva, cea care avea să cucerească trofeul, partidă tranșată la loviturile de departajare. De atunci a trecut însă fix o săptămână!

"Ne-am odihnit, ne-am pregătit și suntem gata de luptă”, a anunțat Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al formației din Târgu Mureș. „Finala e un veritabil examen, după un an de muncă. Vrem să păstră titlul la Mureș, iar pentru asta trebuie să începem cu dreptul finala, adică să avem mâine seară 1-0”, a mai adăugat Gherman.

În sezonul regular, Informatica a trecut acasă de City’US cu 7-2 și a remizat, 2-2, în deplasare.

La un pas de un nou record

Dacă City’US Târgu Mureș are deja cinci titluri în palmares, pentru Informatica Timișoara întreg sezonul a reprezentat o noutate. Înființată anul trecut, gruparea de pe Bega a ajuns în marea finală la primul său sezon în Liga I! Informatica are însă o echipă experimentată și valoroasă. Robert Lupu, antrenorul-jucător, care e și selecționer al primei reprezentative, are 8 titluri în palmares! Un succes cu Timișoara ar crește la cinci numărul echipelor cu care Lupu a cucerit titlul în România. Celelalte patru formații sunt: AFC Bodu București, Autobergamo Deva, City’US Târgu Mureș și CIP Deva.

Cu același palmares se poate lăuda și Florin Matei, unul dintre cei mai valoroși jucători ai grupării bănățene, dar care va lipsi cel puțin la primele două meciuri ale finalei, după ce a fost eliminat în disputa cu CS United Galați, din semifinale.

"Nu există favorită”

"Într-o asemenea confruntare, mai ales că sunt cel puțin două jocuri, nu există favorită, indiferent unde joci. Ne respectăm adversarul, pentru că e campioana României, dar vrem să câștigă și să aducem titlul, primul, la Timișoara”, a declarat Robert Lupu. Anul trecut, când a pornit la drum, Informatica a avut drept obiectiv clasarea în primele trei formații. Ulterior, pretențiile au crescut! "Avem un președinte, Gabriel Lungu, care chiar se pricepe la futsal! Având în vedere investițiile făcute la echipă, obiectivul s-a schimbat. După ce am vizat finala, acum țintim titlul”, spune Lupu.

E de așteptat ca Sala Sporturilor din Târgu Mureș să fie plină la ora primul meci al finalei, singurul care se va disputa pe terenul celor de la City’US. "Cred că suporterii vor veni în număr mare lasală pentru a ne încuraja, chiar dacă partida e televizată. Fanii ne-au ajutat întotdeauna și sunt sigur că vor fi alături de noi și mâine”, a încheiat Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al campioanei City’Târgu Mureș.