Liga I la futsal a programat în week-end şi la începutul acestei săptămâni meciurile primei etape din noul sezon. Runda inaugurală a fost deschisă de confruntarea de la Iaşi, dintre CSM Politehnica şi CFF Clujana Cluj. La debutul pe banca tehnică a Iaşiului a fostului internaţional Gabriel Dobre, Poli a făcut spectacol, moldovenii impunându-se în faţa ardelenilor de la Clujana cu 6-0!

Prima etapă a programat şi primul mare derby. Pe Bega, Informatica, vicecampioana României, şi Autobergamo Deva, deţinătoarea Cupei şi a Supercupei, echipele cele mai active pe piaţa transferurilor în această vară, au oferit un spectacol pe cinste. Autobergamo s-a impus la Timişoara cu 3-2. Oaspeţii au început perfect disputa şi conduceau la un moment dat cu 3-0, goluri Florin Ignat (min. 12), Cristian Matei (min. 13, din penalty) şi Nuno Coco (min. 23). Informatica a revenit prin Savio Valadares (min. 28) şi Slobodan Janjic (min. 30, din penalty), lăsând impresia că poate întoarce soarta partidei. Autobergamo a reuşit însă să conserve rezultatul şi să învingă în faţa uneia dintre contracandidatele la titlu în acest sezon.

În epilogul etapei, la Târgu Mureş, campioana City’us (foto) a trecut de Muncitorul Reşiţa cu 4-1. Golurile echipei pregătite de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicuşan au fost înscrise de Cesar Ribeiro (min. 7), Covaci (min. 18), Mimi Stoica (min. 20) și Cristian (min. 26). Pentru oaspeți a marcat Moț (min. 8).

Iată rezultatele etapei I:
CSM Politehnica Iaşi – CFF Clujana Cluj 6-0
Spicom Sfântu Gheorghe – Dunărea 2005 Călăraşi 1-4
Informatica Timişoara – Autobergamo Deva 2-3
CS KSE Târgu Secuiesc – CS United Galaţi 1-4
CS City’us Târgu Mureş – Muncitorul Reşiţa 4-1  
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc a stat

Etapa viitoare:
11 septembrie, ora 17.00
CFF Clujana Cluj – Spicom Sfântu Gheorghe
11 septembrie, ora 18.00
Muncitorul Reşiţa – CS KSE Târgu Secuiesc
Autobergamo Deva – CS City’us Târgu Mureş
12 septembrie, ora 18.00
CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
Dunărea 2005 Călăraşi – Informatica Timişoara       
CSM Politehnica Iaşi stă