Finala Ligii I la futsal ediția 2015-2016, în care se întâlnesc City’US Târgu Mureș, campioana en-titre, și Informatica Timișoara, liderul sezonului regular, a debutat „abrupt”, cu un prim-meci foarte spectaculos!

Trupa pregătită de tandemul Cosmin Gherman (antrenor-jucător) și Lucian Nicușan s-a impus la scor, 4-0 (3-0), în primul meci al finalei și conduce astfel cu 1-0 în duelul cu Informatica Timișoara. Finala se va muta însă pe malurile Begăi, meciul doi fiind programat luni, 6 iunie, de la ora 19.30, în Sala Sporturilor "Constantin Jude” din Timișoara. Dacă Informatica va egala la "general”, partida decisivă va avea loc miercuri, 8 iunie, tot de la ora 19.30 și tot la Timișoara.

City’US nu i-a lăsat vreo șansă liderului în meciul de aseară. Cu o evoluție plină de ambiție, gruparea din Târgu Mureș a făcut o primă repriză excelentă, la capătul căreia conducea cu 3-0, prin golurile marcate de Fabio Aguiar, minutul 8, Bogdan Covaci, minutul 12, și Mimi Stoica, minutul 17.

După pauză, tot City’US a fost echipa care a reușit să marcheze, prin Emil Răducu, în minutul 28. În minutul 25, internaționalul sârb Rakic, de la Informatica, a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaș galben.

"Am făcut un meci senzațional, cu una dintre cele mai bune reprize, prima, de la venirea mea la echipă. Un amănunt foarte important e acela că nu am primit gol! Am mai spus asta: sunt mândru că antrenez asemenea jucători. Acum ne bucurăm pentru acest prim succes, dar, să nu uităm, finala se va muta la Timișoara. Pregătim deja primul meci din Banat, când vrem să câștigăm și să evităm astfel meciul decisiv. A fost impresionat de atmosfera din Sala Sporturilor din Târgu Mureș. De multă vreme n-am mai văzut tribunele atât de populate. Le mulțumesc fanilor pentru susținere și le promit că vom da totul pe teren pentru a aduce al șaselea titlu la Târgu Mureș”, a spus Cosmin Gherman.

Lucian Nicușan și Cosmin Gherman au găsit o metodă inedită pentru a-i motiva pe jucătorii de la City’US: au lipit în vestiar, în dreptul locului fiecărui jucător, fotografii cu familiile acestora!

De la sosirea lui Cosmin Gherman pe bancă, în iarnă, City’US nu a pierdut în timpul regulamentar nicio partidă! Mureșenii s-au înclinat în două rânduri, în fața aceluiași adversar, Autobergamo Deva, la loviturile de departajare, în play-off și în Final Four-ul Cupei României.

După înfrângerea de aseară, jucătorii și antrenorii liderului Informatica Timișoara au plecat supărați de la Târgu Mureș. "Finala se mută la noi acasă, la Timișoara, unde avem prima șansă. Vom analiza unde am greșit în partida de la Târgu Mureș. Oricum, pe Bega vor fi alte meciuri”, spun bănățenii, care nu au pierdut în sezonul regular în fața celor de la City’US Târgu Mureș. În sezonul regular, Informatica a trecut acasă de City’US cu 7-2 și a remizat, 2-2, în deplasare.