City’US Târgu Mureș s-a calificat aseară în Final Four-ul Cupei României la futsal după succesul din deplasare cu CSM Politehnica Iași, scor 4-3. Echipa pregătită de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicușan a intrat astfel în „careul de ași” al competiției, alături de Autobergamo Deva, deținătoarea trofeului, și FK Odorheiu Secuiesc, formații care au reușit calificarea cu o zi mai devreme. Pentru Final Four a mai rămas un singur bilet, pentru care luptă divizionara secundă Colțea Brașov și Informatica Timișoara, vicecampioana României. Partida Colțea – Informatica se va dusputa sâmbătă.

Partida de la Iași a fost una dramatică, campioana României, fără aproape toți jucătorii ce aduceau anul trecut titlul la Târgu Mureș, reușind surpriza, în fața unei formații în fața căreia nu câștigase în campionat. După 2-2 la Târgu Mureș, în turul sezonului regular, Politehnica trecuse la pas de City’US pe teren propriu, scor 4-1. „Este amănuntul care face din Poli favorită la calificarea în Final Four”, spunea înaintea confruntării de aseară Cosmin Gherman, tehnicianul mureșenilor.

Iar meciul a început perfect pentru Politehnica Iași, care în minutul 8 conduceau deja cu 2-0. Campioana a revenit însă miraculos și a reușit să întoarcă rezultatul, 3-2! Ultimul minut al partidei a fost în nota partidei, interzis cardiacilor. Poli a egalat, 3-3, dar, cu doar câteva secunde înainte de sfârșitul timpului regulamentar, când toată lumea se pregătea de prelungiri, Vlad Țipău a marcat pentru City’US, aducând astfel calificarea mureșenilor în Final Four-ul Cupei României.

„Este victoria unor copii ce cresc de la meci la meci și care arată caracter și determinare. Echipa a făcut din nou un meci extraordinar. Suntem din nou acolo unde ne e locul, printre cele mai bune echipe din futsalul românesc”, a declarat, pentru www.frf.ro, Lucian Nicușan.

CSM Poli Iași – CS City’us Tg. Mureș 3-4
Au marcat: Ruxandari (3), Cataramă (9), Șchiopu (40) / Velasco (12, 18), Covaci (15), Țipău (40)

CSM Poli Iaşi: Marius Chiriac – Liviu Ruxandari (căpitan), Narcis Cataramă, Mario Şchiopu, Gabriel Dobre; Ilieş Grigoraş, Victor Mandea, Bogdan Baboi, Andrei Despan, Valentin Pricop. Antrenori: Gabriel Dobre (principal) şi Florin Nichifor (secund).
CS City’us Tg. Mureş: Răzvan Cătinean – Mario Duque Velasco, Bogdan Covaci (căpitan), Răzvan Togan, Kusmodi Tamas; Vasile Moldovan – Alexandru Pop, Vlad Ţipău, Andrei Boroş, Dobai Mihaly, Iszlai Richard, Szolt Csala. Antrenori: Cosmin Gherman şi Lucian Nicuşan.

Rezultatele din sferturile de finală ale Cupei României:

19 februarie
Autobergamo Deva – CS United Galaţi 6-1
Pro-Tineret Sighișoara – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 1-14
20 februarie
CSM Politehnica Iași – AS CITY’US Târgu Mureş 3-4
25 februarie
ora 19:00
Colțea 1920 Brașov – Informatica Timișoara