City’US Târgu Mureș nu a rezistat în fața lui Dinamo Moscova, o formație cu o componență galactică.

Calificată în primele 16 echipe ale futsalului european, dar cu foarte puțini jucători din echipa care în vară aducea un nou titlu național la Târgu Mureș, City’US a pierdut la scor, 1-11 (0-3), prima confruntare din Grupa D a Elite Round-ului UEFA Futsal Cup, care se desfășoară în aceste zile „Pavilhão Multiusos Odivelas” din Odivelas, sală aflată în zona metropolitană a orașului Lisabona.

„Știu că mulți ne vor judeca după rezultat, dar puțini oameni știu ce echipă tânără avem și cu cine ne batem aici în Portugalia. Nu ne putem compara cu niciuna dintre echipele calificate în Elite Round. Am făcut o primă repriză bună, dar în a doua parte a jocului am căzut… Am luat două goluri repede, apoi totul s-a năruit. Din păcate, avem un jucător suspendat, pe căpitanul Bogdan Covaci, și alți doi oameni de bază accidentați”, a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman, antrenorul campioanei României.

Dinamo Moscova, cu celebrul Temur Sadraddinovič Alekberov pe banca tehnică, nu a avut milă de City’US, ținând turate motoarele la maximum pe toată durata partidei. Cu legendarul Gustavo în poartă, brazilianul de 37 de ani care apără și poarta naționalei Rusiei, cu vedete precum Nando, Fernandinho, Robinho, Ari, Wilde, Cirilo, Pereverzev, Fukin sau Badretdinov, Dinamo Moscova a fost de neoprit.

„Ne mândrim că suntem aici, dar mi se rupe inima când văd că nu ne putem lupta de la egal la egal cu adversarii noștri. Dacă aveam la Lisabona echipa cu care am cucerit în vară titlul de campioană a României, sunt convins că Dinamo Moscova ar fi avut un meci foarte greu. Nu avem nici măcar două linii, iar cei mai mulți dintre băieți au doar câteva meciuri în Liga I”, a mai spus Cosmin Gherman, antrenorul campioanei României.

În cealaltă partidă din Grupa D, gazda Sporting Lisabona a învins formația ETO Győr, campioana Ungariei, cu 4-1.

Astăzi se dispută meciurile etapei a doua după următorul program:
ora 20.00
ETO Győr – Dinamo Moscova
ora 22.30
Sporting Lisabona – City’US Târgu Mureș