Formația City’US Târgu Mureș, campioana României, joacă în această seară, la Chrudim, în Cehia, cel mai important meci al său din ultimii ani! Trupa pregătită de tandemul Cosmin Gherman – Lucian Nicușan dă piept cu puternica formație Era-Pack Chrudim, în ultimul meci din Grupa a 6-a a Main Round-ului UEFA Futsal Cup, Liga Campionilor la futsal.

După două jocuri disputate, City’US e neînvinsă și ocupă locul doi în grupă, loc ce asigură biletele pentru Elite Round, ultima etapă înaintea Final Four-ului Ligii Campionilor la futsal!

O calificare în Elite Round ar reprezenta o mare performanță pentru City’US și pentru întreg futsalul românesc. Deja prezența direct în Main Round, fără disputarea preliminariilor, reprezintă o recunoaștere a valorii campioanei României și a fustalului din țara noastră.

După 3-3 cu APOEL Nicosia în prima partidă disputată la „Zimní Stadión” din Chrudim, City’US Târgu Mureș a făcut spectacol în jocul împotriva campioanei Slovaciei, Pinerola Bratislava, 8-3, după o primă repriză de vis a ardelenilor, la capătul căreia conduceau cu 7-0!

Pentru a merge mai departe în UEFA Futsal Cup, City’US are nevoie de cel puțin un egal în meciul de azi cu Era-Pack Chrudim, gazda și liderul Grupei a 6-a. Mureșenii pot rămâne pe poziția a doua chiar și în cazul unei înfrângeri!

"E important că la ora meciului cu Era-Pack Chrudim știm rezultatul din meciul Pinerola – APOEL. Dacă învinge campioana Slovaciei, lucrurile sunt simple: suntem calificați. Dacă bate APOEL, important devine golaverajul. Avem emoții, dar sunt convins că vom ieși cu bine. Am încredere în băieții mei, despre care spun din nou că sunt niște eroi. Jucători tineri, fără experiență, care fac totul din dragoste pentru acest sport. O calificare ar reprezenta o uriașă performanță", a declarat, pentru www.frf.ro, Cosmin Gherman. Tehnicianul campioanei României n-a închis un ochi toată noaptea! "Am urmărit meciurile adversarilor de azi, am făcut calcule,mi-am făcut griji", a explicat Gherman.

EP Chrudim, adversara din această seară a campioanei României, are în lot patru brazilieni și un italian. Vedeta echipei e însă un ceh, Roman Mareš, în vârstă de 41 de ani!

Programul meciurilor de azi:
Ora 17.30 (ora României)
Pinerola – APOEL
Arbitri: Swen Eichler (Germania), Nicola Manzione (Italia)
Ora 20.00 (ora României)
EP Chrudim – City’US
Arbitri: Oleg Ivanov (Ucraina), Ozan Soykan (Turcia)

Clasamentul Grupei a 6-a înaintea ultimei etape:
1. EP Chrudim 2m 2,0,0 11-1 (+10) 6 puncte – e calificată
2. City’US 2m 1,1,0 11-6 (+5) 4 puncte
3. APOEL 2m 0,1,1 3-10 (-7) 1 punct
4. Pinerola 2m 0,0,2 4-12 (-8) 0 puncte