Liga I la futsal programează în acest week-end și la începutul săptămânii viitoare meciurile etapei cu numărul 15.

Punctul de interes al etapei este reprezentat de confruntarea de la Galați, dintre CS United și FK Odorheiu Secuiesc, la prima vedere cel mai echilibrat și cel mai interesant meci al rundei.

Ambele formații vin după confruntările din Cupa României, în urma cărora s-au calificat în sferturile de finală. Dacă pentru FK Odorheiu Secuiesc meciul din „optimi” cu Bukovina Vicov din deplasare, scor 12-6, a fost unul fără probleme, pentru vicecampioana României din ultimii doi ani, United Galați, jocul de la Târgu Secuiesc, în compania fostei prim-divizionare KSE a fost unul mai dificil. Deși echipa sa a câștigat, scor 4-2, și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României, antrenorul-jucător Florin Ignat a declarat după meci, pentru www.frf.ro, că „jocul de la Târgu Secuiesc a fost cel mai slab meci de la venirea mea la echipă”.

Gălățenii sunt obligați să se impună în disputa de sâmbătă cu FK Odorheiu Secuiesc, pentru  a continua lupta pentru titlul aproape de cele două mari favorite, Autobergamo Deva și Imperial WET Miercurea Ciuc. „Vreau să văd o altă atitudine la jucătorii noștri și sunt sigur că se va întâmpla asta. Jocul nostru de la Târgu Secuiesc a fost un accident. Am încredere mare în băieți și sunt convins că vor da totul pentru un succes sâmbătă. Întâlnim o echipă puternică, experimentată, cu un antrenor foarte bun, Jakab Zoltan, o echipă care va încerca să câștige la rândul ei pentru a-și securiza poziția de play-off. Îi așteptăm pe suporteri ca de obicei în număr mare la sală, pentru că vor avea ce vedea, dar mai ales pentru că avem nevoie de ei”, a spus, pentru www.frf.ro, Florin Ignat.

Meciul United – FK Odorheiu Secuiesc va fi primul în fața publicului gălățean pentru Daniel Araujo, ultima achiziție a echipei de la Dunăre. Venit de la campioana Informatica Timișoara, Daniel Araujo a debutat în tricoul lui United în partida de la Târgu Secuiesc, atunci când a și fost eliminat! Pentru că eliminarea a venit ca urmare a două cartonașe galbene, suspendarea se va aplica în partida cu SCM Gloria Buzău din sferturile de finală ale Cupei României. Prezent la conferința de presă organizată vineri de clubul gălățean, Daniel Araujo a declarat: „Mă simt bine la United. Sunt bucuros că am venit aici și vreau să ajut echipa pentru a-și atinge obiectivele”, a spus fostul jucător al Informaticii.

În tur, la Odorheiu Secuiesc, Futsal Klub și United au oferit un spectacol total, încheind la egalitate, scor 3-3.

Etapa a 15-a va debuta pe malul Dunării, dar nu la Galați, ci la Călărași. Futsal Dunărea, echipa antrenorului-jucător Marian Șotârcă, primește vizita nou-promovatei Bukovina Vicov, de care a trecut în tur, în deplasare, cu 4-1.

Tot sâmbătă, se va juca partida Imperial WET Miercurea Ciuc – Clujana Cluj, în care gruparea harghiteană pornește drept mare favorită.

Runda va continua duminică, la Buzău, acolo unde SCM Gloria are un oaspete de seamă, liderul Autobergamo Deva, și se va încheia luni la Iași cu duelul dintre Futsal Poli și Informatica Timișoara.

Iată programul etapei a 15-a:

sâmbătă, 16 februarie
ora 15:30: Futsal Club Dunărea Călărași – Bukovina Vicov
ora 17:00: Imperial WET Miercurea Ciuc – CFF Clujana Cluj
ora 18:30: CS United Galaţi – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

duminică, 17 februarie, ora 16:30
SCM Gloria Buzău – Autobergamo Deva

luni, 18 februarie, ora 16:00
Futsal Poli Iași – Informatica Timișoara

Clasament: 1. Autobergamo 33p; 2. Imperial WET 31p; 3. United 31p; 4. Dunărea 27p; 5. Informatica 24p; 6. Odorheiu Secuiesc 24p; 7. Poli Iași 13p; 8. Gloria Buzău 13p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. Clujana 0p

Derby și în Liga a II-a

Tot în acest week-end se vor disputa și meciurile etapei cu numărul 12 în Liga a II-a. Runda programează o confruntare foarte interesantă între liderul CSM Târgu Mureș și KSE Târgu Secuiesc.

CSM Târgu Mureș, echipă pregătită de Lucian Nicușan, traversează o perioadă foatrte bună. Ardelenii sunt pe primul loc în Liga a II-a și s-au calificat în optimile de finală ale Cupei României, după succesul în fața prim-divizionarei Futsal Poli Iași.

Va fi un meci foarte greu. Nu putem uita că cei de la KSE Târgu Secuiesc sunt singurii care ne-au învins în acest sezon. KSE are o echipă solidă, ambițioasă, care joacă futsal, au simțit asta pe pielea lor și cei de la CS United Galați, care au fost nevoiți să se întrebuințeze serios și să sufere pentru a învinge KSE în optimile de finală ale Cupei”, a declarat, pentru www.frf.ro, Lucian Nicușan, tehnicianul echipei CSM Târgu Mureș.

În tur, KSE s-a impus cu scorul de 7-5, după ce mureșenii conduceau la pauză cu 2-1, la capătul unui meci foarte spectaculos.

Liga a II-a, etapa a 12-a:

sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00
CSM Târgu Mureș – KSE Târgu Secuiesc

duminică, 17 februarie
ora 13:00: AS Inter Gheorgheni – Pro-Tineret Sighișoara
ora 14:00: United 2 Galați – Fortius Buzău

*Echipele Kereszthegy Remetea și Futsal Ceahlăul Piatra-Neamț nu vor juca în această etapă

Clasament: 1. CSM Târgu Mureș 24p; 2. Fortius 18p; 3. KSE 16p; 4. Ceahlăul 12p; 5. United 2 Galați 12p; 6. Kereszthegy 10p; 7. Inter Gheorgheni 6p; 8. Pro-Tineret 3p