Echipa de futsal Clujana Cluj va debuta în noul sezon al Ligii I la futsal pe 4 septembrie, la Iaşi, împotriva formaţiei CSM Poli. Pentru Clujana, sezonul 2016-2017 e cel cu numărul 11. Consecutiv!

"Am promovat în 2005. Odată cu CS United Galaţi. Noi şi Galaţiul suntem cele mai vechi echipe din Liga I. Şi la Odorhei sejoacă futsal demult, dar acolo e altă echipă", ne-a mărturisit Florin Chelaru, preşedintele clubului Clujana Cluj, care recunoaşte şi de această dată că gruparea ardeleană nu are obiective măreţe!

"Trebuie să-i promovăm pe ai noştri"

"Nu avem gânduri mari! N-am avut în ultimii ani. Avem, ca totdeauna, o echipă tânără. Încercăm să creştem jucători cu care să încercăm să facem faţă cerinţelor Ligii I. Păcat că mulţi dintre cei pe care îi creştem se grăbesc să renunţe la futsal. Şi, credeţi-mă, nu ştiu de ce", spune Florin Chelaru.

Cu bani puţini, fără rezultate spectaculoase, aşa cum recunoaşte, Chelaru a ţine de ani buni Clujana pe harta Ligii I la futsal. Echipa e formată exclusiv din jucători români. "Am avut câţiva străini, dar asta se întâmpla acum câţiva ani. Trebuie să-i promovăm pe ai noştri", explică Florin Chelaru.

"Se întâmplă ceva ciudat!"

Ceea ce îl îngrijorează pe preşedintele clubului Clujana e numărul mic de spectatori de la meciurile echipei sale: "Se întâmplă ceva ciudat! Oamenii nu mai sunt atraşi de sport. Şi nu doar în Cluj. La noi, poate, e şi o suprasaturare. Clujenii au fost învăţaţi ani buni să aibă sport adevărat. A fost o perioadă când aveam echipe în Liga I la toate sporturile! Degeaba am încercat să lipim afişe prin căminele studenţeşti, să mediatizăm acţiunile noastre, meciurile noastre, pe toate reţelele de socializare, oamenii tot nu se înghesuie. Iar la futsal chiar ai ce vedea. Ca la toate disciplinele unde e cronometrat timpul efectiv de joc. Sunt echipe care, în zonele pe care le reprezintă, aduc oameni la sală. Mă gândesc aici la Odorhei, unde e o emulaţie extraordinară. La fel şi la Călăraşi ori la Sfântu Gheorghe".

"Nu am adus-o eu pe Florentina?!"

În ciuda celor spuse, Florin Chelaru crede că sezonul 2016 – 2017 al Ligii I la futsal va fi unul spectaculos, cel puţin la fel de spectaculos ca cel trecut: "Nu văd viitorul în roz! Sper însă să meargă mai bine. Am ratat cu echipa naţională două calificări. Trebuie să ne preocupe şi asta, mai ales că la prima reprezentativă sunt de ani buni cam aceiaşi jucători, peste care a mai trecut timpul".

Florin Chelaru, om tobă de sport, şi-a reamintit cum şi-a început Clujana activitatea sportivă. "Am demarat cu fetele. Cu echipa de fete. Păi, nu am adus-o eu pe Florentina Spânu de la Constanţa?! E am adus-o", se laudă preşedintele clubului Clujana.