Spicom Sfântu Gheorghe și CS United Galaţi se întâlnesc astăzi, de la ora 18.00 (în direct la Digi Sport 3), în ultimul meci al primei etape a play-off-ului Ligii Naționale de futsal.

“Dubla” dintre Spicom, locul 5 la finalul sezonului regular, și United, locul 4, se dispută după criteriul “cel mai bun din trei partide”. După întâlnirea de azi, duelul se va muta pe malul Dunării, la Galați, United având avantajul că va disputa, dacă e cazul (dacă pierde azi), ultimele două meciuri pe teren propriu.

Tot astăzi putem afla numele primei echipe calificate în semifinalele play-off-ului.
La Târgu Mureș, City’US primește vizita echipei Dunărea Călărași. Ardelenii s-au impus în primul meci disputat la Călărași cu 9-2 și vor să tranșeze duelul din “sferturi” cu Dunărea încă de azi, după două jocuri.

“Va fi un meci mai greu decât la Călărași. Și asta pentru că Dunărea nu mai are nimic de pierdut. Nu cred că adversarii se gândesc la calificare, dar cu siguranță vor dori să ne încurce. La Călărași am învins cu 9-2, dar scorul nu reflectă realitatea din teren. Partida a fost mult mai echilibrată”, a declarat, sportiv, Cosmin Gherman, antrenorul-jucător al campioanei City’US Târgu Mureș.

Gherman, care și azi va evolua, are câteva indisponibilități, dar spune că oamenii săi vor să aibă un Paște liniștit! “Le-am spus băieților că azi e prima finală din acest final de sezon. Le-am mai spus că trebuie să avem un Paște liniștit, așa că e obligatoriu să învingem azi”, a mai zis Cosmin Gherman.

CSMS Iași e și ea,cel puțin teoretic, la doar un meci de semifinale după surpriza uriașă produsă în week-end, când „a răpus” liderul Informatica Timișoara, 3-2 pe teren propriu. Trupa lui Nelu Stancea joacă însă următoarele două meciuri pe Bega. Primul e diseară, de la ora 19.00!

“Va fi foarte greu. Informatica e o echipă foarte bună, iar publicul va avea și el influența sa. Noi, însă nu avem nimic de pierdut. Se poate întâmpla până la urmă orice. Știți cum e vorba aceea: mingea e rotundă”, a declarat Nelu Stancea, antrenorul echipei CSMS Iași.

Rezultatele înregistrate până acum în prima etapă a play-off-ului:
Dunărea Călărași – City’US Târgu Mureș 2-9
CSMS Iași – Informatica Timișoara 3-2
C.S. KSE Târgu Secuiesc – Autobergamo Deva 2-7

AZI, ora 18.00 (Digi Sport 3):

Spicom Sfântu Gheorghe – CS United Galaţi

Etapa a doua:
AZI, ora 18.00
City’US Târgu Mureș – Dunărea Călărași
AZI, ora 19.00
Informatica Timișoara – CSMS Iaşi
MÂINE, ora 18.00
Autobergamo Deva – C.S. KSE Targu Secuiesc
3 mai, ora 18.00
CS United Galaţi – Spicom Sfântu Gheorghe

ADI DOBRE