Cupa României la futsal își desemnează în această săptămână semifinalistele. Astăzi sunt programate primele două partide din sferturilor de finală, iar mâine careul de ași va fi complet.

În această fază a competiției s-au calificat și două divizionare secunde, care și-au câștigat deja statutul de revelații ale actualului sezon.Ambele partide de azi sunt programate de la ora 18.00, iar jocurile sunt decisive, “sferturile” disputându-se într-o singură manșă.

Programul de azi:

ora 18.00 Coltțea Brașov (Liga 2) – CSMS Iași

ora 18.00 Autobergamo Deva – Dunarea CălărașiÎn Sala Sporturilor din Brașov, Coltea 1920, echipă aflată la primul său an de activitate, va primi vizita prim-divizionarei CSMS Iași. Brașovenii, pregătiți de Radu Burciu sunt pe locul 8 în Liga a 2-a, dar vor să dea lovitura în Cupa României.Colțea a eliminat până acum formații mai bine cotate, Luceafărul Buzău (Locul 2 în Liga a 2-a la momentul respectiv) și C.S. KSE Targu Secuiesc, din Liga 1.Ne bucurăm că s-a dat o șansă și echipelor din liga secundă în această competiție a surprizelor”, a declarat Ciprian Jurubescu, președintele echipei Colțea, care a încheiat: În această fază au ajuns două echipe din Liga a 2-a, noi și Miercurea Ciuc, ceea ce arată că eșalonul secund a crescut în valoare”.

De partea cealaltă, echipa de futsal a CSMS Iaşi se află la doar doi paşi de o nouă finală în Cupa României, performanţă pe care a atins-o, în premieră, în urmă cu trei ani. “La prima vedere pornim favoriţi, dacă ţinem cont că noi suntem în prima ligă, dar în Cupa României orice se poate întâmpla. Braşovul este o echipă bună, care nu a pierdut în acest an, au suporterii de partea lor şi vom avea un meci dificil. Sper să batem şi să mergem în semifinale”, a declarat antrenorul ieşenilor, Nelu Stancea.

Meciurile de mâine, 31 martie:

ora 14.30 Concordia Chiajna – United Galați

ora 17.00 Imperial Wet Miercurea Ciuc (Liga 2) – City’Us Târgu MureșImperial Wet Miercurea Ciuc e a doua mare revelație a actualei ediții a Cupei României.

La meciurile noastre vin 600-700 de oameni! Vor veni mulți și la acest meci cu Târgu Mureș. E o onoare pentru noi să jucăm în compania unei echipe de talia lui City’Us. Vrem să facem o surpriză”, a spus Walter Gorbe, președintele echipei Imperial Wet Miercurea Ciuc.Formația harghiteană e pe primul loc în Liga 2, cu 14 victorii din tot atâtea partide.

Cele patru câștigătoare se califică în Final Four, turneu care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai sau la începutul lunii iunie.Autobergamo Deva este deținătoarea trofeului, iar City’Us finalista de anul trecut.

ADI DOBRE
NARCIS POHOAŢĂ (IAŞI)