Deţinătoarea Cupei României la futsal se anunţă una din principalele candidate la titlul de campioană în viitorul sezon, după o campanie de achiziţii valoroasă. Astfel, alb-vişiniii l-au înregimentat pe internaţionalul român Paulo Ferreira Letra, care a venit tocmai de la campioana City’us Tg. Mureş.

După aducerea lui Vlad Iancu (Informatica Timişoara) şi Ion Al-Ioani (Dunărea Călăraşi), Autobergamo Deva a ajuns la un acord şi cu doi jucători portughezi, care vor întări formaţia alb-vişinie în lupta pentru titlu în Liga I. Astfel, portughezul naturalizat, Paulo Ferreira, de la City’us Tg. Mureş şi Nuno Alexandre Viera „Coco”, de la Real Rietti (Italia), vin să întărească gruparea lui Florin Ignat pentru sezonul viitor. "Mai suntem în discuţii cu încă un jucător, sper să ajungem la o înţelegere şi cu asta am încheiat campania de achiziţii pentru viitorul sezon”, a spus Dorin Popa, finanţatorul lui Autobergamo Deva.

Dorit şi de Timişoara

Un câştig enorm pentru alb-vişinii este Paulo Ferreira Letra, portughezul care în acest an a devenit internaţional al României, după naturalizarea sa. Jucătorul de 31 de ani vine la Deva după doi ani petrecuţi la Tg. Mureş, în care a devenit campion de fiecare dată cu City’us. "Patronul echipei din Deva şi staff-ul tehnic de aici mi-au făcut o ofertă şi am ajuns la o înţelegere bună pentru fiecare parte. Nu mi-a convenit oferta celor de la Tg. Mureş, care era diferită atât la bani cât şi la obiective. E adevărat că am avut o ofertă şi de la Timişoara, dar eram deja în discuţii cu cei de la Deva şi nu mai puteam da înapoi. Ştiu că Autobergamo se luptă întotdeauna pentru titlu, am venit să câştigăm campionatul şi a treia cupă consecutivă”, a spus Paulo Ferreira.

"Am fost rivali, acum suntem colegi!”

Întrebat despre faptul că vine de la o rivală, portughezul a dat dovadă că este un jucător profesionist. "Va fi adevărată plăcere să joc pentru Deva, să luptăm pentru titluri. Este singura satisfacţie să fiu departe de casă. Am jucat la Tg. Mureş, am fost fost rivali, dar acum vom fi colegi. Asta e viaţa, aşa e sportul, lupţi pentru echipa la care eşti în prezent”, a mai spus internaţionalul român care are şi un mesaj pentru inimosul public devean. "Sper să ne susţină la fiecare meci şi să ne ajute să fim cea mai tare echipă de pe teren propriu. Sunt sigur că ne vom bucura mult suporterii în acest sezon şi îi aşteptăm pentru un campionat de futsal tare la Deva”, a spus noul jucător al alb-vişiniilor.

Cinci despărţiri la Autobergamo

Pe lângă achiziţii, la Deva s-au produs şi despărţiri de jucători. Astfel, portarul Miguel Molina va juca la City’us Tg. Mureş, iar Szabolcz Manya şi Narcis Cataramă s-au întors la echipele de unde au venit, primul la Futsal Klub Odorheiu Secuiesc iar cel de-al doilea la CSMS Iaşi. În schimb, Adrian Moţ şi Cristian Macingo au renunţat la futsal.