Liga 1 a programat în acest week-end o singură partidă din etapa a II-a a noului sezon, confruntarea dintre Autobergamo Deva și CFF Clujana Cluj.

Celelalte două meciuri, FK Odorheiu Secuiesc – Informatica Timișoara și CS United Galați – Dunărea Călărași, au fost amânate, Liga 1 urmând să fie întreruptă pentru o nouă acțiune a primei reprezentative, care luna viitoare va debuta în preliminariile pentru turneul final al Campionatului Mondial.

Aproximativ 600 de spectatori au ținut să asiste la primul meci din acest sezon al favoriților. Autobergamo Deva a renunțat la finalul sezonului trecut la cei mai mulți dintre „senatorii de drept” din ultimii ani, Doru Popa, președintele clubului, anunțând la vremea respectivă schimbarea politicii grupării din Deva. „În jurul celor câțiva oameni cu experiență rămași vom construi o nouă echipă din jucători tineri și foarte tineri”, spunea Doru Popa.

Iar cei care se ocupă de destinele fostei campioane a României s-au ținut de cuvânt. Noua echipă a celor de la Autobergamo Deva, cu mulți tineri în componență, a debutat cu o victorie la scor în sezonul 2019-2020 al Ligii 1. Autobergamo a trecut de CFF Clujana Cluj cu scorul de 10-1 și, datorită golaverajului, e lider în ierarhia primului eșalon valoric al futsalului românesc!
În acest moment toate echipele din Liga 1 au câte un meci disputat.

„Gașca Nebuna! Victorie 10-1!”, au exclamat oficialii echipei Autobergamo Deva după victoria cu CFF Clujana Cluj, dar au recunoscut că „echipa trebuie sa facă meciuri mult mai bune!”
Înaintea partidei, Florin Nicolae Oancea, primarul orașului Deva, și-a achiziționat abonamentul cu numărul 1 la meciurile de pe teren propriu ale echipei Autobergamo în sezonul 2019-2020, gestul acestuia fiind urmat și de alți suporteri ai fostei campioane.

Liga 1, etapa a II-a:
Autobergamo Deva – CFF Clujana Cluj 10-1
Meciurile Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Informatica Timișoara și CS United Galați – Futsal Club Dunărea Călărași au fost amânate.

Campioana Imperial WET Miercurea Ciuc a stat în această rundă.
Clasamentul Ligii 1:
1. Autobergamo 3p; 2. United 3p; 3. Imperial WET 3p; 4. Informatica 0p; 5. Dunărea 0p; 6. Clujana 0p

Articol de Adi Dobre