Formațiile Autobergamo Deva și CS United Galați, fruntașele Ligii I Fortuna, și-au reluat pregătirile miercuri, 5 ianuarie, după o vacanță de aproape patru săptămâni.

Primul eșalon al futsalului românesc se va relua sâmbătă, 15 ianuarie, atunci când este programată prima confruntare din etapa inaugurală a turului suplimentar. Startul în noul sezon se va da la Timișoara, unde CFR urmează să primească vizita formației Sportul Ciorăști.

Doru Popa: „Avem două puncte tari”

Dacă Autobergamo Deva va sta în prima rundă a turului suplimentar al Ligii I, CS United Galați va da piept, pe teren propriu, cu ultima clasată, CFF Clujana Cluj. În etapa a II-a, programată la finalul lunii ianuarie, cele două mari rivale se vor întâlni la Deva, în primul mare derby al anului!

„Gata cu vacanța! Băieții au efectuat miercuri primul antrenament și își vor continua pregătirea pe plan local. Ne-am întărit prin sosirea lui Cristi Matei, jucător cu mare experiență, de care aveam nevoie pentru a fi alături de tinerii noștri jucători. Cristi Matei nu are nevoie de adaptare, pentru că își cunoaște echipa, coechipierii, cunoaște orașul. E posibil să mai facem un transfer. Ne-am despărțit de comun acord și în condiții amiabile de Andrei Grosu, care e în acest moment liber de contract. Ne așteaptă o a doua parte a sezonului foarte grea. Avem însă două puncte tari, Cristi Matei și antrenorul Victor Acosta Garcia, care, sunt convins, vor face diferența. Vorbeam mai devreme de vacanța băieților, o vacanță în care staff-ul tehnic i-a urmărit îndeaproape, zi de zi. Jucătorii au avut programe individuale de pregătire, iar zilnic raportau pe grupul de lucru rezultatele. Mărturisesc faptul că nu am văzut până acum un mod atât de profesionist precum cel al actualului staff al echipei noastre. Nu vom juca în prima etapă, așa că ne vom concentra pe debutul oficial în 2022, derby-ul cu CS United Galați”, a spus Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Florin Ignat: „Aceasta e cea mai mare dorință a mea”

CS United Galați, vicecampioana României și ocupanta locului secund la sfârșitul sezonului regular, a pornit și ea motoarele în vederea reluării campionatului. Gălățenii speră că scurta vacanță de iarnă nu le-a afectat forma sportivă, una excelentă în finalul sezonului regular, atunci când trupa pregătită de Florin Ignat a bifat patru succese consecutive: 4-2 cu CFR Timișoara, 6-3 cu Luceafărul Buzău, 3-2 cu Autobergamo Deva și 6-1 cu FK Odorheiu Secuiesc.

Florin Ignat are o singură mare dorință: „Echipa să fie sănătoasă! Aceasta e cea mai mare dorință a mea, să fim sănătoși, să nu mai avem probleme cu accidentările, cum s-a întâmplat în toamnă. Doar atunci vom putea face meciuri de calitate. Nu pleacă nimeni în această iarnă, nu vine niciun alt jucător în lot, sunt mulțumit de materialul uman din vestiar. Abia aștept să înceapă jocurile, mi-aș dori să avem și public la sală, sperând ca situația sanitară să se mai relaxeze”.

CS United Galați va disputa primul meci oficial din acest an duminică, 16 ianuarie, pe teren propriu, în compania formației CFF Clujana Cluj.

Lotul echipei CS United Galați, la reunire:

Portari: Cârdei, Toniță, Păduraru
Jucători de câmp: O. Cireș, A. Cireș, Burdujel, Tacot, Oană, Petică, Crișan, Boșneagă, Crăciun, Araujo, Coquinho, Arhire.

Lotul echipei Autobergamo Deva, la reunire:

Portari: Iancu Vlad, Dinicuta Andrei Voin Roberto
Jucători de câmp: Covaci Bogdan, Toader Mihnea, Gavrila Sergiu, Cojocaru Iulian, Hinojosa Antonio, Kusmodi Tamas, Iszlai Richard, Boldor Denis, Sasse Andre Luis, Matei Cristian.

Articol de Adi Dobre