Echipa de futsal Autobergamo Deva a înregistrat două rezultate mai mult decât onorabile în compania formației MVFC Berettyóújfalu, campioana Ungariei, într-o dublă amicală disputată pe terenul acesteia.

Miercuri, 14 august, în primul joc dintre cele două echipe scorul a fost egal, scor 2-2 (1-1), rezultat care a avut darul să-i entuziasmeze pe jucătorii, dar mai ales pe oficialii grupării hunedorene.

În cel de-al doilea meci, programat pe 15 august, Autobergamo Deva a fost de neoprit, suprinzând campioana Ungariei printr-un presing incredibil și printr-o prospețime de invidiat. Echipa pregătită de Adrian Moț s-a impus cu un neverosimil 6-3 (3-2)!

Rămasă în această vară fără vedetele care au scris istorie la Deva în ultimii ani, Autobergamo și-a adaptat politica de achiziții, dar, mai ales, obiectivele pe termen mediu și lung.

Noile reglementări ale Federației Române de Fotbal, care încurajează dezvoltarea fotbalului juvenil, au făcut din Autobergamo Deva, una dintre cele mai experimentate echipe din futsalul românesc, una dintre cele mai tinere grupări din Liga I!

Avem o medie undeva la 21 de ani. Dacă îl scoatem din ecuație pe Vlad Iancu, cel care a împlinit deja 40 de ani, atunci media scade vertigimos”, a comentat amuzat Doru Popa, președintele echipei Autobergamo Deva.

Popa s-a arătat încântat de evoluția echipei sale în dubla cu MVFC Berettyóújfalu: „Mărturisesc faptul că băieții m-au surprins total. De fapt, nu m-au surprins doar pe mine, ci și pe adversari! Să faci egal și să bați campioana Ungariei la ea acasă e, să fim realiști, o mare performanță. Am văzut o dăruire maximă, un presing extraordinar, un futsal de mare calitate, și asta de la veteranul Vlad Iancu, care și-a condus excelent echipa din teren, și până la cel mai tânăr component al lotului. Mă bucur că drumul pe care am demarat, un drum al reconstruirii echipei, al creșterii de tineri pentru echipa națională, arată bine. Asta înseamnă că nu ne-am înșelat în privința planurilor noastre, în privința jucătorilor cu care am plecat la acest drum. Asta ne dă putere să continuăm munca de reformare a futsalului din România”.

14 august: MVFC Berettyóújfalu – Autobergamo Deva 2-2 (1-1)
Au marcat pentru Autobergamo: Antonio Carlos Junior și Andre André Luis Sasse.

15 august: MVFC Berettyóújfalu – Autobergamo Deva 3-6 (2-3)
Au marcat pentru Autobergamo: Mihnea Toader (de trei ori), Sergiu Gavrilă, Andrei Vesa și Antonio Carlos Junior


ARTICOL DE ADI DOBRE