Egalată la Timișoara în ultimele secunde ale confruntării cu Informatica din această rundă, Imperial WET Miercurea Ciuc și-a compromis aproape în totalitate șansele de a accede în play-off. Înaintea ultimei etape, Imperial WET și Politehnica Iași se află la egalitate de puncte și vor avea ca adversare, pe teren propriu, două formații fără prea mari pretenții, City’US Târgu Mureș, respectiv Muncitorul Reșița.

E greu de crezut că Politehnica Iași nu va câștiga meciul de pe teren propriu cu Muncitorul Reșița, echipa cu cele mai multe goluri încasate în acest sezon. În caz de eaglaitate, pentru departajarea celor două echipe, Politehnica și Imperial WET, va fi luat în calcul duelul direct, favorabil moldovenilor: 4-4 la Miercurea Ciuc și 7-4 la Iași.

Play-off-ul Ligii I împarte cele șase echipe ajunse în această fază în două grupe după cum urmează:
Grupa A: echipele care încheie sezonul regular pe locurile 1, 3 și 6.
Grupa B: echipele care încheie sezonul regular pe locurile 2, 4 și 5.

Formațiile care au terminat sezonul regular pe locurile 1 și 2 vor porni în noul „mini-campionat” cu câte trei puncte, cele de pe locurile 3 și 4 cu câte un punct, în timp ce formațiile de pe pozițiile 5 și 6 vor demara play-off-ul fără niciun punct.

Înaintea ultimei etape, care se va desfășura la începutul lunii aprilie, Autobergamo Deva, campioana României, e lider și nu mai poate pierde această poziție. „Ne-am propus să fim primii și, iată, am reușit, respectându-ne în primul rând blazonul. Suntem mulțumiți, deși de abia acum începe greul. Să nu uităm că în ultimele două sezoane echipele care au încheiat pe primul loc sezonul regular nu au reușit să cucerească titlul de campioană! Trebuie să fim atenți, foarte atenți. Așteptăm acum ultima etapă, pentru a vedea dacă vom juca în play-off cu CS United Galați sau cu Informatica Timișoara. Nu avem preferințe. Și asta pentru că nu ne temem de vreo echipă”, a declarat, pentru www.frf.ro, Florin Ignat, antrenorul-jucător al campioanei Autobergamo Deva.

Învingătoarele celor două grupe vor juca finala campionatului.

Spicom Sfântu Gheorghe – CSM Politehnica Iași 1-5
Informatica Timișoara – Imperial Wet Miercurea Ciuc 2-2
Muncitorul Reșița – Dunărea 2005 Călărași 3-8
Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – CS United Galaţi 1-5
City’Us Tâgu Mureș – Autobergamo Deva 0-3

Clasament: 1. Autobergamo 45p; 2. Informatica 42; 3. United 40; 4. Odorheiu Secuiesc 35; 5. Dunărea 24; 6. Iași 21; 7. Imperial Wet 21; 8. Muncitorul 9; 9. Spicom 3; 10. City’Us -2

Etapa a XVIII – ultima din sezonul regular:

vineri, 23 martie, ora 14.00:
CSM Politehnica Iași – Muncitorul Reșița
sâmbătă, 24 martie, ora 17.00
Imperial WET Miercurea Ciuc – City’US Târgu Mureș
sâmbătă, 7 aprilie
Dunărea 2005 Călărași – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc
CS United Galați – Informatica Timișoara
Autobergamo Deva – Spicom Sfântu Gheorghe