După succesul din prima zi, 11-5 cu gazdele de la Șoimii Șimand, echipa Autobergamo Deva a învins și în cea de-a doua confruntare, 5-1 cu Imperial WET Miercurea Ciuc, adjudecându-și astfel primul loc în Grupa A și dreptul de a disputa finala Cupei României U19 ediția 2017-2018.

A fost un meci foarte greu, cu un adversar pe care nu îl cunoșteam. Cumva am reușit însă să-i păcălim pe cei de la Miercurea Ciuc, iar meritul este doar al băieților, care au făcut din nou un meci extraordinar. S-a văzut că Imperial WET vine dintr-o zonă unde futsalul se mănâncă pe pâine. Pentru noi, calificarea în finala Cupei României e deja un bonus. Indiferent cu cine jucăm finala, pornim, asta e clar, cu șansa a doua”, a declarat pentru www.frf.ro, Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Iată componența primei finaliste a Cupei României U19 ediția 2018-2019: Darius Savu – portar și căpitan al echipei; Bogdan Pieptea, Andrei Grosu, Mihnea Toader, Andrei Vesa (prima linie); Zaban Kovacs, Sergiu Boglea, Robert Bulzan, Andrei Trofin. Antrenor: Adrian Moț.

Astăzi va fi desemnată cea de-a doua finalistă. Lider în Grupa B, cu patru puncte, dar cu ambele meciuri disputate, e Pro-Tineret Sighișoara. Dunărea Călărași va juca azi în compania formației CS United Galați, care nu mai are nicio șansă de a prinde un loc în finală după înfrângerea din prima etapă. Dunărea Călărași, care a remizat în primul meci, 3-3 cu Pro-Tineret Sighișoara, trebuie să învingă la două goluri diferență pentru a lupta mâine cu Autobergamo Deva cu trofeul pe masă.

Turneu final al Final Six-ului Cupei României U19 se desfășoaură în perioada 23-26 martie la Sala Sporturilor „Mihai Botez”, din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. .

Cele șase echipe prezente la turneul de la Arad au fost împărțite în două grupe. Câștigătoarele celor două grupe se vor lupta luni, 26 martie, cu trofeul pe masă!

Tot azi se mai joacă partida Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc. Ambele formații au pierdut primil meci.

Grupa A
Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc

Grupa B
CS United Galați, Dunărea Călărași, Pro-Tineret Sighișoara

Iată rezultatele și programul competiției:

vineri, 23 martie
Autobergamo Deva – Șoimii Șimand 11-5 (2-1)
Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași 3-3 (2-1)

sâmbătă, 24 martie
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 1-5 (1-3)
CS United Galaţi – Pro-Tineret Sighișoara 4-5 (1-1)

duminică, 25 martie
ora 15:00
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi
ora 17:00
Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc

luni, 26 martie
Finala
Autobergamo Deva – Pro-Tineret Sighișoara / Dunărea 2005 Călărași