Dorin Popa, președintele grupării din Deva, l-a reconfirmat în funcția de antrenor principal pe Cosmin Gherman, cel care s-a aflat pe banca echipei la ultimele meciuri din sezonul trecut, dar și alături de Adrian Moț la turneul final al Campionatului Național U19 desfășurat la Târgu Secuiesc, acolo unde juniorii de la Autobergamo au cucerit titlul.

Formația din Deva s-a despărțit, printre alții, de doi dintre oamenii de bază din ultimii ani, internaționalii Florin Matei și Florin Ignat. În schimb i-a adus de la vicecampioana CS United Galați pe Bogdan Covaci, campion al României cu City’US Târgu Mureș acum doi ani, și pe Guilherme Varela. „Sunt doi jucători valoroși, alături de care am mai lucrat. Le cunosc potențialul și am mare încredere în ei. Acum e rândul lor să confirme în tricoul echipei noastre”, a spus, pentru www.frf.ro, antrenorul Cosmin Gherman.

Am venit la Deva în primul rând pentru proiectul pe care îl propune echipa în fruntea căreia se află două persoane foarte ambitioase, președintele Doru Popa și antrenorul Cosmin Gherman. Sunt doi oameni care își propun în fiecare an maximum de la echipele lor. În al doilea rând, pentru tradiția pe care o are orașul Deva în futsal. Echipa se bate mereu doar pentru locul întâi. Îmi doresc și sper să fie un an competițional cu multe împliniri alături de acest lot de jucatori cu mare experiență și să fie o schimbare reușită, încununată cu un nou titlu de campion”, a declarat, pentru www.frf.ro, Bogdan Covaci.

Autobergamo Deva a transferat și trei jucători străini. Este vorba despre Cristian Saavedra „Chapu”, un spaniol vârstă de 33 de ani, care are în palmares, printre altele, Cupa şi Supercupa Ungariei cu Rába ETO Futsal Club. El a evoluat atât în Spania, cât și în Portugalia, unde are o Supercupă. A evoluat ultima oară la Burinhosa. Tot spaniol e și Calvo Pardo „Noe”, care a mai jucat în Japonia și în Portugalia, al treilea stranier al echipei din Deva fiind portughezul Da Costa Dias Cesar Andre „Teka”, cel care a jucat la Sporting și la Benfica. Deasemena, la prima echipă au fost promovați și doi componenți ai echipei U19, proaspăt campioană a Romaniei, Toader Mihnea și Pieptea Bogdan.