Foto: Facebook Autobergamo Deva

Etapa a XII-a a fost ultima din anul 2018 în Liga 1 la futsal. Runda a început sâmbătă după-amiază la Iaşi, cu meciul dintre Futsal Poli Iaşi şi nou-promovata SCM Gloria Buzău.

Deşi multă lume se aştepta ca Poli Iaşi să nu aibă probleme cu formaţia buzoiană, confruntarea a fost una deosebit de echilibrată şi s-a încheiat cu o mare surpriză! Aceasta a fost ultima partidă a lui Nelu Stancea pe banca echipei Futsal Poli Iaşi. De la 1 ianuarie 2019, fostul selecţioner al primei noastre reprezentative va prelua banca tehnică a formaţia Autobergamo Deva.

Tot sâmbătă a fost programat primul derby al etapei, meciul dintre Imperial WET Miercurea Ciuc şi Futsal Club Dunărea Călăraşi. “Avem de luat o revanşă după înfrângerea la limită din tur de la Călăraşi”, anunţau harghitenii înainte de meci. Iar partida dintre trupa lui Cosmin Gherman şi Marian Şotârcă, foşti colegi la Deva şi la echipa naţională, a fost una de mare luptă, condimentată cu realizări de excepţie.

În faţa unui public care a adoptat rapid futsalul şi vine în număr mare la meciurile favoriţilor, gazdele de la Imperial WET au fost cele care au deschis scorul, autor Florin Matei. Cel mai mare dintre fraţii Matei a punctat chiar în ziua în care a împlinit 35 de ani! Dunărea a ripostat şi a întors rezultatul prin golurile semnate de veteranul George Tomescu şi internaţionalul Marinică Plugaru, scorul pauzei fiind 2-1 pentru oaspeţi.

Venit în urmă cu aproape un an la Miercurea Ciuc, spaniolul Alvaro, unul dintre cei mai valoroşi jucători din Liga 1, a adus egalarea la trei minute de la reulare. Şapte minute mai târziu, Laszlo Szőcs a taxat o gravă greşeală defensivă a oaspeţilor şi a marcat pentru 3-2, ultimul gol al meciului fiind opera aceluiaşi Alvaro. În urma acestui rezultat, Imperial WET a urcat, pentru 48 de ore, pe locul 2 în clasamentul Ligii 1!

Meciul de la Miercurea Ciuc a fost ultimul pentru arbitrul ploieştean Răzvan Dincuţă, care a pus capăt unei cariere de 25 de ani de arbitraj în fotbal şi în futsal. Federaţia Română de Fotbal, prin observatorul Andrei Ioniţă, i-a acordat lui Răzvan Dincuţă o plachetă şi o diplomă, în timp ce harghitenii i-au acordat ploieşteanului flori şi aplauze!

Etapa a XII-a a Ligii 1 la futsal a continuat luni. CS United Galaţi nu a avut probleme în deplasarea de la Cluj, încheind anul cu o nouă victorie. După 12 etape de la revenirea pe prima scenă a futsalului românesc, Clujana Cluj nu a contabilizat nici măcar un punct.

Derby-ul dintre campioana Informatica Timişoara şi fosta campioană Autobergamo Deva s-a ridicat şi el la nivelul aşteptărilor. Fără antrenorul-jucător Robert Lupu pe bancă, acesta alegând să continue doar ca selecţioner al primei noastre reprezentative, Informatica Timişoara a pierdut cu 1-4, în faţa unei formaţii care a bifat astfel a cincea victorie din tot atâtea partide cu interimarul Adrian Moţ pe bancă! În urma victoriei de la Timişoara, Autobergamo Deva va petrece Sărbătorile în fotoliul de lider al Ligii 1!

Partida dintre Informatica şi Autobergamo Deva a fost ultima şi pentru Gabriel Gherman, unul dintre cei mai vechi arbitri din futsalul românesc. Gherman a fost felictat de Federaţia Română de Fotbal pentru întreaga sa carieră.

În ultimul meci din 2018 al Ligii 1, FK Odorheiu Secuiesc s-a impus în deplasarea de la Vicovu de Jos, la capătul unui meci spectaculos.

Rezultatele etapei a XII-a:
Futsal Poli Iași – SCM Gloria Buzău 3-3
Imperial Wet Miercurea Ciuc – Futsal Club Dunărea Călărași 4-2
CFF Clujana Cluj – CS United Galați 1-8
Informatica Timișoara – Autobergamo Deva 1-4
Bukovina Vicov – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc 5-12

Clasament: 1. Autobergamo Deva 29p; 2. United Galați 28p; 3. Imperial Wet 25p; 4. Informatica Timișoara 24p; 5. Dunărea Călărași 21p; 6. FK Odorheiu Secuiesc 20p; 7. Poli Iași 13p; 8. SCM Gloria Buzău 7p; 9. Bukovina Vicov 3p; 10. CFF Clujana 0p

Articol de Adi Dobre