Ultima partidă a Final Six-ului Cupei României U19, competiție găzduită de sala Sporturilor „Mihai Botez” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, a fost una deosebit de spectaculoasă și de dramatică, decisă în cele din urmă la loviturile de departajare!

La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 0-0, rezultat foarte rar la nivelul juniorilor și, mai ales, într-o finală! Juniorii de la Deva, care au ratat și ei o dată la episodul loviturilor de departajare, s-au impus în cele din urmă cu 6-5!

Nici nu știu ce să spun după acest triumf! Am mărturisit înaintea finalei că prezența în ultimul act al competiției e deja o mare performanță pentru acești băieți. A fost o finală teribil de grea în fața unei echipe care joacă un futsal extraordinar pentru această vârstă, o echipă, Dunărea Călărași, de mare calitate. Se vede că lucrează, se simte mâna antrenorului Marian Șotârcă. Faptul că am câștigat Cupa României e exclusiv meritul băieților mei, care au crezut permanent în șansa lor. Pentru ei acest turneu final a însemnat o rampă de lansare, dar greul de abia acum începe! Această izbândă înseamnă mult pentru orașul Deva, pentru clubul Autobergamo. Sper ca și echipa mare să cucerească trofeul în această săptămână la Miercurea Ciuc”, a declarat, pentru www.frf.ro, Adrian Moț, antrenorul echipei Autobergamo Deva.

Văzută de mulți drept favorită la cucerirea trofeului în acest an, echipa Dunărea Călărași a lăsat o impresie excelentă la Arad. Pregătiți de fostul mare internațional Marian Șotârcă, care este și antrenorul principal al echipei de seniori a grupării din Călărași, juniorii echipei Dunărea au dominat jocul, și-au creat ocazii în timpul regulamentar, dar s-au pierdut la loviturile de departajare. „Unii dintre ei nu au vrut să execute loviturile de departajare, atât de emoționați erau! Sper să își revină cât mai repede, să nu se lase afectați de acest eșec. Multora dintre ei le prevăd un viitor frumos în futsal. Lucrăm de doi ani împreună și, iată, suntem la al doilea turneu final după cel de anul trecut, pentru titlul de campioană. A fost un turneu reușit. Pentru toți jucătorii asta înseamnă experiență, una extraordinară. Îi felicit pe organizatori, pe învingători, pe băieții mei”, a declarat, pentru www.frf.ro, Marian Șotârcă.

Iată componența echipei Autobergamo Deva: Darius Savu – portar și căpitan al echipei; Bogdan Pieptea, Andrei Grosu, Mihnea Toader, Andrei Vesa (prima linie); Zaban Kovacs, Sergiu Boglea, Robert Bulzan, Andrei Trofin. Antrenor: Adrian Moț.

Lotul echipei Dunărea Călărași la Final Six-ul de la Arad: Cătălin Bejenaru; Doru Cristian Rotaru – căpitanul echipei, Fabian Ilie, Costin Nae, Tiberiu Nica, Daniel Cristea, Andrei Ghiuță, Mădălin Jean Radu, Valentin Tudorache, Laurențiu Nicolae, Mădălin Nițu, Rodrigo Coelho, Marian Necula. Antrenor: Marian Șotârcă.

Grupa A
Șoimii Șimand, Autobergamo Deva, Imperial WET Miercurea Ciuc

Grupa B
CS United Galați, Dunărea Călărași, Pro-Tineret Sighișoara

Iată rezultatele și programul competiției:

vineri, 23 martie
Autobergamo Deva – Șoimii Șimand 11-5 (2-1)
Pro-Tineret Sighișoara – Dunărea 2005 Călărași 3-3 (2-1)

sâmbătă, 24 martie
Imperial WET Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva 1-5 (1-3)
CS United Galaţi – Pro-Tineret Sighișoara 4-5 (1-1)

duminică, 25 martie
Dunărea 2005 Călărași – CS United Galaţi 9-2 (5-2)
Șoimii Șimand – Imperial WET Miercurea Ciuc 12-10 (6-5)

luni, 26 martie – Finala
Autobergamo Deva – Dunărea 2005 Călărași 6-5